Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Αυτοί που «ούρλιαζαν» για τον Λαγό τελικά τον έβγαλαν λάδι


Υποκρισία 


Πριν από μερικές ημέρες η αντιπολίτευση εξαπέλυσε μύδρους κατά της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου κατηγορώντας την για τη στάση που κράτησε σχετικά με την επίθεση και τις απειλές του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού κατά της Λιάνας Κανέλλη στους διαδρόμους της Βουλής. Η πρόεδρος της Βουλής, για τυπικούς λόγους, είχε αρνηθεί να εκδώσει ανακοίνωση για την καταδίκη του περιστατικού, καθώς αυτό δεν ήταν στις αρμοδιότητες της Διάσκεψης των Προέδρων, όπου και κατατέθηκε το σχετικό αίτημα.

Η κ. Κωνσταντοπούλου παρέπεμψε την υπόθεση στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η υπόθεση συζητήθηκε σήμερα, Τρίτη. Η πρόταση των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ για επιβολή πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του βουλευτή της νεοναζισιτκής οργάνωσης καταψηφίστηκε και τελικά η Επιτροπή αρκέστηκε σε ένα κείμενο πολιτικής καταδίκης.

Διαβάστε επίσης:
Απειλές Λαγού κατά Κανέλλη: Ήρθες στη δίκη, να δεις πως θα φύγεις
Το ΚΚΕ καταγγέλλει την «τραμπούκικη επίθεση» Λαγού αλλά και την Κωνσταντοπούλου
Η απάντηση της Κωνσταντοπούλου για τη στάση της στις απειλές Λαγού κατά Κανέλλη

Ειδικότερα, το κείμενο πολιτικής καταδίκης του Γιάννη Λαγού, στο οποίο γίνεται λόγος για «προκλητική και απαράδεκτη συμπεριφορά» του υπόδικου βουλευτή, εγκρίθηκε από όλους τους παρόντες βουλευτές - εκπροσώπους των κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής. Παρόντες στην Επιτροπή Δεοντολογίας ήταν οι βουλευτές Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία είναι και η πρόεδρος της Επιτροπής, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Όλγα Γεροβασίλη (ΣΥΡΙΖΑ), Κωνσταντίνος Τασούλας (ΝΔ), Δέσποινα Σβερώνη - Χονδονάσιου (ΧΑ), Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι), Γιώργος Λαμπρούλης (ΚΚΕ) και Εύη Χριστοφιλοπούλου (ΠΑΣΟΚ). Ο Δημήτρης Μαυραγάνης από τους ΑΝΕΛ, απουσίαζε.

Η Όλγα Γεροβασίλη από τον ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση για λήψη και πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του βουλευτή της νεοναζιστικής οργάνωσης. Η εν λόγω πρόταση υπερψηφίστηκε από τους άλλους δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την κ. Χαραλαμπίδου και τον κ. Κριτσωτάκη, αλλά καταψηφίστηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται πως ο Γιάννης Λαγός ακολούθησε την Λιάνα Κανέλλη εκτός της αίθουσας συνεδρίασης, στους διαδρόμους της Βουλής, όπου της επιτέθηκε φραστικά και την απείλησε λέγοντάς την «σε είδα στη δίκη (σημ: της Χρυσής Αυγής), να δω πως θα φύγεις». Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Μανιός και Σμίας μόλις άκουσαν την ένταση βγήκαν εκτός αίθουσας για να συμπαρασταθούν στην κ. Κανέλλη. Και οι δύο βουλευτές κατέθεσαν σήμερα για το περιστατικό στην Επιτροπή Δεοντολογίας, επιβεβαιώνοντας την καταγγελία της βουλευτή του ΚΚΕ.
tvxs