Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

To συγκλονιστικό μήνυμα του συζύγου της Τζο Κοξ για τη δολοφονία της




Με ένα συγκλονιστικό μήνυμα αποχαιρέτισε δημόσια τη σύζυγό του Τζο Κοξ, ο Μπρένταν Κοξ. Η βρετανή βουλευτής των Εργατικών δολοφονήθηκεσήμερα στο Μπίρστολ. Άφησε πίσω της δυο παιδιά.

Η δολοφονία έγινε στη σκιά του Brexit καθώς ο άντρας που της επιτέθηκε, τη μαχαίρωσε και τη δολοφόνησε, είχε φωνάξει, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες «Πρώτα η Βρετανία», σύνθημα που χρησιμοποιεί η καμπάνια κατά του Brexit. Η Τζο Κοξ ήταν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Ο σύζυγός της Μπρένταν ήταν πρώην σύμβουλος του Γκόρντον Μπράουν και πρώην διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Save the Children».



Το μήνυμα του για τη σύζυγό του αναφέρει:

Αυτή είναι η αρχή ενός νέου κεφαλαίου στις ζωές μας. Ενός κεφαλαίου περισσότερο δύσκολου, περισσότερο οδυνηρού, λιγότερο χαρούμενου, με λιγότερη αγάπη.

Εγώ, οι φίλοι της Τζο και η οικογένειά της, θα αφιερώσουμε κάθε λεπτό της ζωής μας για να αναθρέψουμε τα παιδιά μας και να πολεμήσουμε κατά του μίσους που σκότωσε την Τζο.

Η Τζο πίστευε σε έναν καλύτερο κόσμο και πάλευε γι' αυτό κάθε μέρα της ζωής της, με δύναμη και όρεξη για ζωή, που θα εξαντλούσε τους περισσότερους ανθρώπους.

Δύο πράγματα θα επιθυμούσε πάνω απ' όλα. Το ένα είναι τα παιδιά μας να λάβουν όλη την αγάπη και να είμαστε ενωμένοι στην μάχη κατά του μίσους που την σκότωσε.

Το μίσος δεν έχει ηθικές αξίες, φυλή, ή θρησκεία. Είναι δηλητηριώδες.

Η Τζο δεν είχε μετανιώσει για τίποτε στη ζωή της. Ζούσε την κάθε μέρα.

View image on Twitter


tvxs