Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Πνιγμένοι μετανάστες ταράζουν την ανέμελη βαρκάδα της Μέρκελ (Video)

Συγκλονιστικό βίντεο της Διεθνούς Αμνηστίας



Ένα συγκλονιστικό βίντεο δημιούργησε η Διεθνής Αμνηστία, στιγματίζοντας την αντιμεταναστευτική πολιτική της Ευρωπαϊκή Ένωσης και προσπαθώντας να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες της Ευρώπης για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Πρόκειται για ένα μοντάζ, όπου έχει αναμειχθεί βίντεο από βαρκάδα της Μέρκελ στα γαλήνια νερά μιας λίμνης με τις συγκλονιστικές εικόνες από την ανάσυρση πνιγμένων μεταναστών στα νερά της Μεσογείου.


Στο συνοδευτικό κείμενο η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει:

«Κάθε χρόνο εκατομμύρια άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους από ένοπλες συγκρούσεις, διωγμούς και φτώχεια. Μόνο ένα μικρό μέρος αυτών των ανθρώπων αναζητούν καταφύγιο και μια καλύτερη ζωή στην ΕΕ. Όμως οι χώρες της ΕΕ δείχνουν ολοένα και περισσότερο αποφασισμένες να τους κρατήσουν έξω από τα σύνορα. Χτίζουν φράχτες, πραγματικούς ή αόρατους, που αποτελούν εμπόδια για όσους είναι τόσο απελπισμένοι που ρισκάρουν τη ζωή τους και ταξιδεύουν προς την Ευρώπη.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν προσπαθώντας να προσεγγίσουν τα ευρωπαϊκά εδάφη. Αμέτρητοι άλλοι επαναπροωθούνται βίαια στα ευρωπαϊκά σύνορα ή παγιδεύονται σε γειτονικές χώρες.

Υπάρχουν εναλλακτικές για να σωθούν ζωές.

Καλούμε τους ηγέτες της ΕΕ να σταματήσουν το αυξανόμενο ανθρώπινο κόστος του φρουρίου που χτίζουν.

Ζητήστε από τους ηγέτες της ΕΕ να προστατεύσουν τις ζωές και τα δικαιώματα των μεταναστών. Τι μπορούν να κάνουν:

Να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης σε Μεσόγειο και Αιγαίο, από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Να παράσχουν περισσότερες ασφαλείς και νόμιμες οδούς για την Ευρώπη για όσους κινδυνεύουν από συγκρούσεις και διώξεις, και διεθνή προστασία όταν περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα.

Τέλος στη συνεργασία με χώρες που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Το Ποντίκι