Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Οικονομική ενίσχυση άπορων φοιτητών μέσω ΕΣΠΑ


Αποτέλεσμα εικόνας για πανεπιστημιακή εκπαίδευση

Η οικονομική βοήθεια θα δοθεί στους προπτυχιακούς φοιτητές για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και αναγκών διαβίωσής τουςΟικονομική ενίσχυση μέσω του ΕΣΠΑ θα δοθεί στους οικονομικά αδύναμους φοιτητές των ΑΕΙ. Αυτό ορίζει τροπολογία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε δεκτή ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Δημήτρης Βίτσας στο νομοσχέδιο με την οποία κυρώνεται συμφωνία με το ΝΑΤΟ για τον ηλεκτρονικό πόλεμο.

Η τροπολογία αναφέρει ότι «στους προπτυχιακούς φοιτητές μπορούν να παρέχονται από το Ι.Κ.Υ. οικονομικές ενισχύσεις για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών και αναγκών διαβίωσης με στόχο την έγκαιρη ολοκλήρωση των σπουδών τους. Η εξειδίκευση των προϋποθέσεων χορήγησής τους, ο αριθμός των δικαιούχων και το ποσό της ενίσχυσης κάθε φορά, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με την εφαρμογή της παρούσης, καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας».

Η τροπολογία συνυπογράφεται από τους Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Φωτεινή Βάκη, Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Αννέτα Καββαδία, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Σεβαστάκης, Μερόπη Τζούφη.

http://www.avgi.gr/article/10813/7582684/oikonomike-enischyse-aporon-phoiteton-meso-espa