Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ: Η Βαλαβάνη καταγγέλλει τη Λαϊκή Ενότητα


 
Η Νάντια Βαλαβάνη
Ακόμα δεν κατέβηκαν στις εκλογές και άρχισαν οι καταγγελίες στη Λαϊκή Ενότητα. Αφορμή είναι η συγκρότηση των ψηφοδελτίων, που η Λαϊκή Ενότητα σπεύδει να τα καταλάβει, χωρίς να αφήνει θέσεις για τους συμμάχους. Η καταγγελία προέρχεται από τη Νάντια Βαλαβάνη και έγινε δύο μέρες πριν η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοινώσει το κόμμα της.

Η Ν. Βαλαβάνη (με άρθρο της στην «Εφημερίδα των Συντακτών») καταγγέλλει την δημιουργία «τετελεσμένων» και «σπουδή» για την συγκρότηση ψηφοδελτίων: «είναι ακατανόητη η σπουδή που καταγράφεται σε βασικές επαρχιακές πόλεις για ζυμώσεις συγκρότησης ψηφοδελτίων - που είναι ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη, καθώς υπάρχει λίστα κι όχι σταυρός -, όταν ακόμα δεν έχουν ολοκληρωθεί διαδικασίες για το ποιο θα είναι το εκλογικό σχήμα. Όταν ο μνημονιακός πλέον ΣΥΡΙΖΑ κάνει εκλογές-express, η δική μας δύναμη είναι ν’ αξιοποιήσουμε τα λίγα 24ωρα που έχουμε ακόμα την πολυτέλεια μιας συζήτησης για το τι ακριβώς, πώς και με ποιους πάμε να το κάνουμε στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα και σε κάθε γωνιά της χώρας, αντί να δημιουργούνται τετελεσμένα».


Η Ν. Βαλαβάνη, που είναι ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζει «εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία» την συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας και να υπάρξει «κοινή κατεύθυνση». «Είναι φανερό ότι η Λαϊκή Ενότητα θα δώσει τον τόνο και θ’ αποτελέσει βασικό κορμό του εκλογικού σχήματος των δυνάμεων αντίστασης στην κυρίαρχη σημερινή πολιτική πριν και μετά τις εκλογές. Είναι όμως επίσης φανερό ότι στον χώρο του ΟΧΙ και στις ζυμώσεις για την πλατιά εκλογική έκφρασή του κινούνται ομάδες, κινήσεις και προσωπικότητες εκτός πλαισίου Λαϊκής Ενότητας», επισημαίνει η Ν. Βαλαβάνη και στέλνει μήνυμα στον Π. Λαφαζάνη: «όλος αυτός ο κόσμος, που εντάσσεται επίσης στις πιο ζωντανές δυνάμεις του ΟΧΙ, δεν είναι σωστό να κληθεί απλώς να «συμπορευτεί» σε παράλληλα, συνεργαζόμενα, σχήματα» (…) Δεν είναι δυνατόν «λιγότεροι» σήμερα απ’ ό,τι «χωρούσε» ο τότε ΣΥΡΙΖΑ, να μη «χωρούν», πολιτικά και κοινωνικά, σε μια νέα πολιτικοκοινωνική μετωπική ομπρέλα, που μπορεί να μετεξελιχθεί μετεκλογικά σε συνασπισμό».
http://www.periodista.gr/