Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από τον Πλούτωνα

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ NASA

Ορισμένες από τις καθαρότερες λήψεις της επιφάνειας του Πλούτωνα που θα μπορούσε να δει για δεκαετίες ο άνθρωπος, έδωσε στη δημοσιότητα η NASA.



Οι ασπρόμαυρες εικόνες που ελήφθησαν από το New Horizons της NASA, δείχνουν κρατήρες, βουνά και παγωμένο έδαφος κατά μήκος μιας λωρίδας 80 περίπου χιλιομέτρων.

Το διαστημικό σκάφος τράβηξε τις φωτογραφίες τον Ιούλιο κατά την διάρκεια της πιο κοντινής έλευσής του από τον Πλούτωνα, - ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 7,5 δις. χιλιομέτρων – και τις οποίες έστειλε πίσω στον πλανήτη μας.

«Το διαστημικό σκάφος μας εντυπωσίασε κατά την πτήση του τον Ιούλιο από τις πολύ κοντινές φωτογραφίες που τράβηξε από τον Πλούτωνα, και καθώς το διαστημικό σκάφος μεταδίδει τον θησαυρό των εικόνων από την μνήμη του πίσω σε εμάς, συνεχίζουμε να εντυπωσιαζόμαστε από αυτό που βλέπουμε» δήλωσε ο John Grunsfeld, πρώην αστροναύτης και αναπληρωτής διοικητής Επιστημονικής Αποστολής της NASA.

Οι ερευνητές αναμένουν περισσότερες ακόμη φωτογραφίες στη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας, που θα δείχνουν ακόμη περισσότερο έδαφος στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση.

Πηγή: CNN
Έθνος