Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

NE ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ : Να υπογραφεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα για την Προστασία του Ολύμπου


 
Με αφορμή την αναθέρμανση των συζητήσεων για την «ανάπτυξη» του Ολύμπου θα πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής:
Οι όποιες προτάσεις για τον Όλυμπο οφείλουν τον αντιμετωπίζουν ως ενιαίο, να λαμβάνουν υπόψη τους τον χαρακτήρα του Ολύμπου ως παγκόσμιο μνημείο της φύσης αλλά και ως παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Από την άλλη θα πρέπει να υπακούν στην αειφόρο βιώσιμη ανάπτυξη που σημαίνει απλά ότι το αναπτυξιακό  απόθεμα του Ολύμπου αφορά όλες τις μελλοντικές γενεές και δεν μπορεί να εξαντληθεί από την τωρινή ή την επόμενη γενιά.

Δόθηκαν πολλές μάχες και πολλοί αγώνες για την προστασία του Ολύμπου από τους φορείς και τον λαό της Πιερίας. Αγώνες που θα έχουν ως επιστέγασμα την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του Ολύμπου, μια διαδικασία που κράτησε καιρό, έχει γίνει η σχετική διαβούλευση, μια διαδικασία που προσπάθησαν να καθυστερήσουν, να αναβάλλουν, ή και να ακυρώσουν πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες της περιοχής που σκοπό έχουν το εύκολο και γρήγορο οικονομικό τους κέρδος σε βάρος του γενικότερου συμφέροντος της Πιερίας.
Στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε, με την θηλιά του δημοσίου χρέους και τις πιέσεις των δανειστών, καλούμαστε να υπερασπιστούμε το περιβάλλον, την ιστορία αλλά και την αειφόρο βιώσιμη ανάπτυξη απέναντι στις ανέξοδες και ψεύτικες σειρήνες της «ανάπτυξης», του «κέρδους», της «εξόδου από την κρίση» θυσιάζοντας για όλα αυτά το περιβάλλον και το μέλλον των παιδιών μας.
Αυτό που χρειάζεται σήμερα ο Όλυμπος είναι προστασία, προστασία και μόνο προστασία. Για αυτό πρέπει άμεσα να υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για την προστασία του Ολύμπου παράλληλα με την ενίσχυση του Φορέα διαχείρισης του Ολύμπου ώστε να ανταποκριθεί στις αυξημένες του αρμοδιότητες.

NE ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ