Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΡΙΤΩΝΕΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: Τέρμα... η Σιωπή για το Αύριο της Θάλασσας, του Χωριού της Παραλίας Κατερίνης!

Πέρασε η τουριστική σεζόν στην Πιερία, με κύρια επιλογή τουριστικού ενδιαφέροντος, τα παράλια και τις ακτές της... όπως πάντα!

Ειδικά όμως στην Παραλία Κατερίνης, που είναι και το επίκεντρο της Παραλιακής ζώνης της Πιερίας, φέτος πέρασε, με''χαμηλωμένες'' τις ανθρώπινες αισθήσεις από πολλούς, που έκλειναν τα μάτια, τα αυτιά και τις μύτες... από τα προβλήματα που υπήρχαν...
Για τον λόγο αυτό, οι κάτοικοι της Παραλίας, επιχειρηματίες, ξενοδόχοι και σύλλογοι της ευρύτερης Πιερίας, συγκεντρώθηκαν στον Ναυτικό Όμιλο Παραλίας, σε Γενική Συνέλευση του Χωριού ( όπως οι ίδιοι αρέσκονται να χαρακτηρίζουν).
Αγανακτισμένοι και Αποφασισμένοι, δήλωσαν Παρόντες με τόνο στην φωνής τους, που αποτυπωνόταν η αγωνία και η ανησυχία τους!
Δήλωσαν ότι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, έτοιμοι να συγκρουστούν με τα ''συμφέροντα'' και θα προχωρήσουν σε ενέργειες και δράσεις, παίρνοντας κάθε δυνατό μέτρο, έτσι ώστε, να σταματήσουν τη ρύπανση και την μόλυνση στη θάλασσα ( η οποίες έχουν φτάσει στο απροχώρητο... ), όσο η κατάσταση, είναι ακόμη αναστρέψιμη!


Ονοματίστηκε η προέλευση και οι αιτίες της ρύπανσης (η μόλυνση θα ελεγχθεί), οι οποίες είναι:
Τρία κανάλια, στα οποία πέφτουν απόβλητα που καταλήγουν στη θάλασσα,
ρέματα που περιέχουν κτηνοτροφικά απόβλητα, χημικά και λιπάσματα από παράνομους τάφρους, που προέρχονται από γειτονικές ρυζοκαλλιέργειες, κακή λειτουργία των εγκαταστάσεων των Βιολογικών, κακή συντήρηση αυτών, διαβρωμένα βυτιοφόρα που στάζουν τα υγρά που μεταφέρουν, σπασμένοι και παράνομοι αγωγοί ακάθαρτων υδάτων, που καταλήγουν μέσα στο ποτάμι της Παραλίας, βουλωμένα φρεάτια που ''ξερνάν'' μέσα σε αυλές σπιτιών.
Ακούστηκαν επίσης ''φωνές'', όπως:
''Διαβρώνονται και χάνονται οι ακτές μας... Αυτό πουλάμε".
"Αν έρθει το Τέλος της θάλασσας, θα έρθει παράλληλα και το δικό μας"
''Δεν ξανακάνω μπάνιο".


Εδώ, θα συμπληρώσουμε κι εμείς, σχετικά με δημοσίευμα Δ.Τ ηλεκτρονικής εφημερίδας, με τίτλο, ''Κρυστάλλινα νερά κολύμβησης και με βούλα''.
Τώρα πλέον, θα προστεθεί ακόμη μια βούλα... η βούλα του Εισαγγελέα!
Καθώς ήδη, δέκα Σύλλογοι της Πιερίας, έχουν καταθέσει μηνυτήριο αναφορά, στη Εισαγγελική Αρχή για την Ρύπανση των θαλάσσιων υδάτων και ακτών της Πιερίας, όπως ανέφερε η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων του Νομού μας, κα Ευαγγελία Ξυπτερά, στην χθεσινοβραδυνή Συνέλευση.


Κλείνοντας θεωρούμε, ότι δυστυχώς, ο Θερμαϊκός Κόλπος από τον οποίο βρέχεται και η Πιερία μας, είναι ο ''ιδανικός'' υδάτινος σκουπιδότοπος, μακριά από βλέμματα που θα μπορούσαν να διακόψουν την εύρυθμη λειτουργία του!





















Αναρτήθηκε από tritones kateri