Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Ψυχραιμία, Λογική, και Διάλογος

Το μπλόκο των αγροτών της Κατερίνης αποφάσισε να κάνει αντισυγκέντρωση απόψε στις 7 στην Εκάβη την ώρα της πολιτικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο χώρο με ομιλητή τον Π. Ρήγα Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κίνδυνος δημιουργίας επεισοδίων σε χώρο μάλιστα που γινόταν παράλληλα παράσταση παιδικού θεάτρου υποχρέωσε την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να αναβάλλει την συγκέντρωση.
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί και να συζητήσει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον γραμματέα και τους βουλευτές δεν βρήκε ανταπόκριση από το μπλοκ των αγροτών. Αρνητικοί είναι και οι αγρότες να απαντήσουν θετικά σε σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού.
Η οργάνωση αντισυγκεντρώσεων, ο κίνδυνος ή οι απειλές για διάλυση πολικών συγκεντρώσεων, η με αυτό τον τρόπο παρεμπόδιση της λειτουργίας των κομμάτων θυμίζει άλλες εποχές και αντίκειται στο Σύνταγμα αλλά και στον πυρήνα της αστικής δημοκρατίας.
Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας δεν αναζητά την σύγκρουση δεν θυσιάζει την πολιτική ομαλότητα, τον διάλογο.
Θα πρέπει όμως και οι αγρότες, οι επικεφαλής τους να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην κοινωνία και την δημοκρατία και ο λαός μας να βγάλει τα συμπεράσματά του.
Όσοι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση είτε για να επαναφέρουν τους Σαμαροβενιζελικούς είτε για να φέρουν την επταετία είτε ακόμα για να βγούμε από το ευρώ και την Ε.Ε. οφείλουν να το πουν καθαρά.
Κατά τα άλλα οι κυβερνήσεις στη δημοκρατία αλλάζουν με εκλογές και αυτές είναι πρόσφατες και μάλιστα τριπλές τον τελευταίο χρόνο.
Τα προβλήματα των αγροτών είναι πολλά και σοβαρά. Δεν μπορούν όμως να λυθούν με άρνηση στο διάλογο ή σε βάρος των άλλων κοινωνικών τάξεων και ούτε πίσω τους μπορούν να κρύβονται οι μεγαλοαγρότες,οι κομμάταρχες της Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ή οι τσιφλικάδες και οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι που μας έφεραν μέχρις εδώ.
Ψυχραιμία, Λογική, και Διάλογος λοιπόν.