Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Πρόσφυγες προς κατοίκους Τρικάλων: Μικρή πόλη - Μεγάλες Καρδιές


Σας Ευχαριστούμε

«Μικρή πόλη - Μεγάλες Καρδιές»… Αυτό ακριβώς απέδειξαν πως είναι τα Τρίκαλα. Αυτό αναγνωρίζουν και οι πρόσφυγες που φιλοξενήθηκαν στην πόλη. Οι πρόσφυγες με μια επιστολή τους ευχαριστούν τους κατοίκους για την υποδοχή που τους επιφύλαξαν και τη βοήθεια που τους παρείχαν.Την επιστολή έγραψε ο Ίσα Αλ Κχεντάρ και την συνυπογράφουν και άλλοι πρόσφυγες. Σε αυτήν με λόγια ανθρώπινα - από τα βάθη της ψυχής τους - ευχαριστούν τους κατοίκους των Τρικάλων για την καλοσύνη τους και αυτή είναι η μεγαλύτερη επιβράβευση για τους Τρικαλινούς.

Στην κορυφή του γράμματός τους οι πρόσφυγες έχουν ζωγραφίσει μια μεγάλη καρδιά και μέσα έχουν γράψει:«Μικρή Πόλη - Μεγάλες Καρδιές».





Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:

«Γεια σας στα Τρίκαλα

Είμαι ο Ισα Αλ Κχεντάρ. Σταματήσαμε σε αυτή την όμορφη πόλη για λίγες ημέρες. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους αυτής της πόλης για την καλοσύνη τους. Μας καλωσόρισαν, αισθανόμαστε σαν να είμαστε με τις οικογένειές μας. Περάσαμε όμορφες στιγμές με τους ανθρώπους εδώ. Είμαι σίγουρος ότι οι άνθρωποι εδώ είναι άγγελοι.

Ήταν καλύτεροι και από τους γονείς μας. Θέλω να πω ότι ένιωσα συναισθηματικά με την καλοσύνη που πήρα από τους ανθρώπους εδώ στα Τρίκαλα.

Έγραψα αυτό το γράμμα και τα δάκρυα κυλούν από τα μάτια μου, γιατί φεύγω από αυτή την πόλη και θα αφήσω αυτήν την όμορφη πόλη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτές τις όμορφες στιγμές που έζησα εδώ με τους τρικαλινούς. Μας βοήθησαν πάρα πολύ, έκαναν το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν για εμάς. Ήταν πολύ υπομονετικοί με εμάς.

Οι άνθρωποι σε αυτήν την πόλη είναι φανταστικοί και καμία γλώσσα στον κόσμο δεν μπορεί να περιγράψει την καλοσύνη των ανθρώπων εδώ στα Τρίκαλα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις όμορφες στιγμές που περάσαμε με τους αγαπημένους ανθρώπους. Τα αγγλικά μου δεν είναι αρκετά καλά, ώστε να περιγράψω τις όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους ανθρώπους από την πόλη των Τρικάλων.

Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα μεγάλα χαμόγελα στα πρόσωπα των ανθρώπων, όταν φτάσαμε, και δεν θα ξεχάσω ποτέ τα δάκρυα που κυλούσαν από τα μάτια των ανθρώπων, όταν φεύγαμε από την πόλη. Αν θελήσω να γράψω κάθε αξιαγάπητη στιγμή που περάσαμε εδώ, με αυτούς τους ανθρώπους, θα χρειαστώ ένα βιβλίο με χιλιάδες σελίδες, μόνο και μόνο για να πω ότι είμαι ερωτευμένος με τα Τρίκαλα».


tvxs