Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η πρόεδρος των Δημοκρατικών μετά το σκάνδαλο για την υπονόμευση του Μπέρνι Σάντερς


Λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής του κόμματος Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς ανακοίνωσε ότι παραιτείται, έπειτα από τη διαρροή εσωτερικών email στον ιστότοπο WikiLeaks που θέτουν σε αμφισβήτηση την αμεροληψία της στη διαδικασία των προκριματικών του κόμματος.

Σύμφωνα με τα email που διέρρευσαν από τα Wikileaks, η Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς επιδίωξε υπέρ της Χίλαρι Κλίντον την υπονόμευση της υποψηφιότητας του Μπέρνι Σάντερς για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο Μπέρνι Σάντερς, που έχει επανειλημμένως διατυπώσει την κατηγορία αυτή, είχε ζητήσει την παραίτηση της Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς.
Η διαρροή των email έχει προκαλέσει αναταραχή στο Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς μέσω αυτών αποκαλύπτεται πως η Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή, το διοικητικό όργανο του Δημοκρατικού κόμματος, ευνόησε την Χίλαρι Κλίντον κατά τη κούρσα του προκριματικών.
Οι αποκαλύψεις αποτελούν πλήγμα για το Δημοκρατικό Κόμμα που επεδίωκε κατά το συνέδριο που αρχίζει σήμερα, Δευτέρα και θα χρίσει επισήμως τη Χίλαρι Κλίντον υποψήφια των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, να δώσει μία εικόνα σταθερότητας και συνοχής, σε αντίθεση με την εικόνα της εσωτερικής σύγκρουσης και αβεβαιότητας που δημιούργησε το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.
«Έχουμε σχεδιάσει ένα μεγάλο και ενωτικό συνέδριο αυτήν την εβδομάδα και ελπίζω και προσδοκώ ότι η ομάδα της Εθνικής Δημοκρατικής Επιτροπής που εργάσθηκε τόσο σκληρά για να μας φέρει σε αυτό το σημείο θα έχει την ισχυρή υποστήριξη όλων των Δημοκρατικών ώστε να διασφαλισθεί ότι αυτό είναι το καλύτερο συνέδριο που είχαμε ποτέ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ντέμπι Βάσερμαν Σουλτς.

tvxs