Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016

Πώς μπορούν να κλέψουν την κάρτα και το PIN σας στο ΑΤΜ [BINTEO]


Βίντεο από κάμερα ασφαλείας έξω από κατάστημα τράπεζας καταγράφει καρέ καρέ την παγίδα που στήνουν επιτήδειοι για να κλέψουν την κάρτα και το PIN.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η τράπεζα Barclays σε μία προσπάθεια ενεργοποίησης των πελατών της και όχι μόνο.

Το σημείο αιχμής της απάτης είναι η απόσπαση προσοχής.

Μια τέτοιου είδους «επιχείρηση» -απόσπασης προσοχής- στηρίζεται κυρίως στο άτομο που προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή σας, ενώ είστε μπροστά στο ATM.

Στο βίντεο ένας άνδρας βρίσκεται μπροστά στο ATM και μία (άγνωστη του) γυναίκα περιμένει στη σειρά, ακριβώς πίσω του, υποκρινόμενη ότι προσπαθεί να ανοίξει την τσάντα της.Μοιάζει απορροφημένη στην προσπάθεια της, αλλά χωρίς να γίνει αντιληπτή, πηγαίνει αρκετά κοντά, τόσο ώστε να δει του PIN που πληκτρολογεί ο πελάτης που είναι μπροστά της.Στη συνέχεια, ρίχνει «κατά λάθος» την τσάντα της -πορτοφόλι, χρήματα, ο,τιδήποτε.

Ο διπλανός πελάτης -που δεν είναι πελάτης, αλλά συνεργάτης της γυναίκας- αρπάζει την ευκαιρία και την ώρα που το θύμα γυρίζει για να τη βοηθήσει, αρπάζει την κάρτα, βάζοντας στη θέση της μία άλλη ψεύτικη.Δευτερόλεπτα μετά, ο πελάτης γυρίζει, παίρνει τα χρήματα και την ψεύτικη κάρτα και φεύγει σίγουρος ότι έχει πραγματοποιήσει με ασφάλεια τη συναλλαγή του.

Ωστόσο, οι δύο συνεργοί, η γυναίκα και ο άντρας έχουν καταφέρει να του κλέψουν το PIN μαζί με την κάρτα του.
 TVXS