Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Δεκάδες μετανάστες πνίγηκαν ανοιχτά της Λιβύης

Χωρίς Τέλος

Τουλάχιστον σαράντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Λιβύης, ανατολικά της Τρίπολης. Ακόμη 51 μετανάστες διασώθηκαν.

Όπως αναφέρει το Al Jazeera οι πληροφορίες για τον αριθμό των θυμάτων είναι συγκεχυμένες, ενώ το ναυτικό και η κυβέρνηση της Λιβύης δίνουν αντικρουόμενες συνθήκες ακόμη και για την ημερομηνία της τραγωδίας.
“Το ναυτικό της Λιβύης κάνει λόγο για τουλάχιστον 74 αγνοούμενους μετανάστες και είκοσι διασωθέντες”, αναφέρει το Al Jazeera. Το σκάφος φέρεται να έχει βουλιάξει 50 χλμ ανατολικά της Τρίπολης.

Η Λιβύη αποτελεί πέρασμα των μεταναστών στην πορεία τους προς την Ευρώπη. Όπως αναφέρει το Al Jazeera τα “πορώδη” σύνορα της Λιβύης με τις υποσαχάριες γειτονικές χώρες και η κοντινή απόσταση από την Ιταλία και τη Μάλτα αποτελούν τους κύριους λόγους για τους οποίους η βορειοαφρικανική χώρα αποτελεί σημείο διέλευσης μεταναστών.

Το Σάββατο ο υπουργός Εσωτερικών της Λιβύης, Σαλέχ Μαζίκ, δήλωσε πως αν η ΕΕ δεν βοηθήσει τη Λιβύη στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού τότε θα βοηθήσει όλους τους μετανάστες να φτάσουν στην Ευρώπη.
TVXS