Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Νέα άνοδος ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα στην κυλιόμενη δημοσκόπηση της Pulse για topontiki.gr



Το Ποντίκι Web


Νέα άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και διεύρυνση της διαφοράς του από τη Ν.Δ. κατά 0,5% καταδεικνύει το δεύτερο κύμα αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse RC για topontiki.gr. Η έρευνα καταγράφει ακόμη άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στους δείκτες της παράστασης νίκης και της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία αντίστοιχα.



● Οριακά αυξημένοι κατά 0,5%, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίζονται στηνΠρόθεση Ψήφου η Ελιά, το ΚΚΕ και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

● Σταθεροί στα ποσοστά του πρώτου κύματος αποτελεσμάτων παραμένουν η Ν.Δ., το Ποτάμι, οι ΑΝ.ΕΛΛ., η ΔΗΜΑΡ, οι Γέφυρες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΛΑΟΣ και το Άλλο Κόμμα.

● Οριακά υποχωρούν κατά 0,5% η Χρυσή Αυγή, το Λευκό / Αποχή και οι Αναποφάσιστοι / Δ.Α.



Στην Πρόθεση Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ο ΣΥΡΙΖΑ, παρότι μένει σταθερός συγκριτικά με το αποτέλεσμα της 5ης Μαΐου, αυξάνει τη διαφορά του από τη Ν.Δ., η οποία πέφτει κατά 0,5%.

● Ανοδική τάση κατά 0,5% εμφανίζουν η Ελιά, το ΚΚΕ, οι Οικολόγοι Πράσινοι και το Άλλο Κόμμα.

● Σταθεροί, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ, παραμένουν το Ποτάμι, οι ΑΝ.ΕΛΛ., η ΔΗΜΑΡ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Γέφυρες και ο ΛΑΟΣ.

● Μείωση, εκτός της Ν.Δ., καταγράφουν η Χρυσή Αυγή (1%) και οι Αναποφάσιστοι (0,5%).





Η διακύμανση της διαφοράς του ΣΥΡΙΖΑ από τη Ν.Δ. στην Εξέλιξη της Πρόθεσης Ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων ανεβαίνει πάλι στο 2%, όπως στις 18 Μαρτίου. Κατά τα λοιπά (πάντα σε σύγκριση με τις 18 Μαρτίου και μετέπειτα) η Χρυσή Αυγή συνεχίζει την αργή αλλά σταθερή κάθοδό της, η Ελιά παραμένει στη διακύμανση της μισής μονάδας, το Ποτάμι δεν άλλαξε την καθοδική ροή του, το ΚΚΕ αντιθέτως συνεχίζει να ανεβαίνει, οι ΑΝ.ΕΛΛ. παραμένουν σταθεροί και η ΔΗΜΑΡ διατηρεί το μικρό της κέρδος.



Μείωση της διαφοράς του κατά 2% από τον Αντώνη Σαμαρά καταγράφει ο Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα για τον Καταλληλότερο για Πρωθυπουργό. Για την ακρίβεια, συγκριτικά με το πρώτο κύμα αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse, ο Τσίπρας κερδίζει 2 μονάδες, ο Σαμαράς παραμένει σταθερός και ο Κανένας χάνει 1 μονάδα, όπως και η απάντηση Δεν Ξέρω / Δεν απαντώ.



Η μόνη αξιοσημείωτη παρατήρηση στην Εξέλιξη του ερωτήματος Καταλληλότερος για Πρωθυπουργός είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στο παρελθόν εμφάνιζε σημαντικές μεταπτώσεις, από τις 9 Απριλίου και ύστερα προσθέτει 2% σε κάθε νέα έρευνα, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς, πιο σταθερός εδώ και ενάμιση χρόνο, φαίνεται να έχει βρει οροφή.



Διεύρυνση και του προβαδίσματός του στην Παράσταση Νίκης καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σχετικό ερώτημα, κερδίζοντας 1% – συγκριτικά με το πρώτο κύμα αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse για topontiki.gr – και ανεβαίνοντας στο 45%. Σταθερή η Ν.Δ. στο 36%, μείωση κατά 1% αυτών που δεν απαντούν.