Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

23 να είναι οι ώρες τους

             
23 ευρώ τον μήνα θα δικαιούται ο καθένας μας  για φάρμακα από εδώ και πέρα,   σύμφωνα με τις επιταγές της Τρόικας.


Σαν άλλος Θεός ορίζουν το πότε, πως, για πόσο και για ποια ασθένεια θα αρρωστήσουμε!


Μήπως θα βάλουν πλαφόν και στα έξοδα κηδείας, συνενοούμενοι  με τον Άγιο Πέτρο για το  πόσοι θα αποδημήσουν εις Κύριον;


Θα βάλουν άραγες  πλαφόν αρρώστιας για τον καθένα μας, ή όσοι προλάβουν και αρρωστήσουν στις αρχές του χρόνου ή του μήνα θα είναι οι τυχεροί και οι άλλοι θα είναι άτυχοι, αφού θα έχει εξαντληθεί το πετσοκομμένο κονδύλι για τα φάρμακα;



Τι κι αν μειώθηκε η Φαρμακευτική δαπάνη από τα 5,1 δις σε 3,7 δις.

 Οι  βρικόλακες των δανειστών μας θέλουν και άλλο αίμα.

 Οι  διεθνείς Σάυλωκ ζητάν μια λίβρα κρέατος (το μήνα;) από το σώμα του καθενός μας.



Γιατί να γίνει καθαρό. Για να πληρωθούν οι δανειστές μας  τις δόσεις και τους τόκους των τοκογλυφικών τους δανείων, κατάσχουν την περιουσία μας, μας παίρνουν  μισθούς  συντάξεις και  τα σπίτια μας,  καταργούν το ΕΣΥ, αυξάνουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, αυξάνουν τους φόρους, μας οδηγούν στην απόλυτη φτώχεια,  δημεύουν την Εθνική μας περιουσία, υπονομεύουν το μέλλον της πατρίδας  μας.


Παραμύθι ότι δήθεν ενδιαφέρονται για την αναδιοργάνωση της Οικονομίας, για την ανάπτυξη και άλλες  …..


Τα λεφτά μας θέλουν, την περιουσία μας λιγουρεύονται. Γι  αυτό και μας σπρώχνουν στην ύφεση, γι αυτό μας εκβιάζουν, γι αυτό μας σώζουν 7 φορές μέχρι τώρα και θα μας σώζουν κάθε τρίμηνο από εδώ και έπειτα αφού, με το ένα χέρι θα μας κρατούν πάνω από το γκρεμό της χρεοκοπίας και με το άλλο θα ξαφρίζουν τις τσέπες μας.


Και παράλληλα με την απειλή της χρεοκοπίας, απαιτούν την κατάργηση των δώρων, πετσοκόπτουν τις επικουρικές, διευκολύνουν τις απολύσεις, όλα τα μέτρα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, η χαρά του εργοδότη.   


Και η δική μας Τρόικα, ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑ.Ο.Σ., κάθεται και τους υπακούει, αναπαυόμενη στις κυβερνητικές καρέκλες, απολαμβάνοντας τα κυβερνητικά προνόμια, αποδεχόμενοι ασμένως  αυτή τη βοήθεια για να περάσουν μέτρα που τα ήθελαν αλλά αδυνατούσαν να τα πάρουν οι ίδιοι.


 Κανείς τους δεν διαπραγματεύεται, κανείς δεν μπορεί να πει όχι, κανείς τους δεν θέλει να πει όχι, και μόνο μέλημά τους πως θα περάσουν τα σχέδια της Τρόικας πως θα μπορέσουν να υπάρχουν στην εξουσία και μετά τις εκλογές.


Ο  Σαμαράς ανακάλυψε ότι δεν μπορεί να συζητήσουν τώρα στη Βουλή για τις  ποινικές ευθύνες πολιτικών για παραποίηση των στοιχείων της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας γιατί λέει η Βουλή είναι αναντίστοιχη με το λαϊκό αίσθημα.


Καλά κύριε Σαμαρά είναι αναντίστοιχη η Βουλή με το λαϊκό αίσθημα για την Ελ.Στατ. και είναι σε αντιστοιχία  για το PSI   και  για την νέα δανειακή σύμβαση;


Το αστείο και τραγικό  είναι ότι η Τρόικα  ζητά γραπτή δέσμευση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου που θα τους δεσμεύουν λέει  και μετά τις εκλογές.


Λες και δεν μετράει η γνώμη του Λαού, δεν μετράει η γνώμη των ψηφοφόρων, λες και οι πολίτες δεν μπορούν να μαυρίσουν την τοπική Τρόικα, λες και οι εκλογές είναι πασαρέλα ομορφιάς, ή εκβιαστικών διλλημάτων.


Υπογράψουν δεν υπογράψουν κύριοι της Τρόικας, οι συνάδελφοί σας της τοπικής Τροικάς,  καμιά δέσμευσή τους δεν μας δεσμεύει, καμιά συμφωνία τους δεν μας γονατίζει, οι ψηφοφόροι είναι αυτοί που θα επιλέξουν την πορεία της χώρας.


Και για να μην δημιουργούνται φρούδες ελπίδες στην Τρόικα, για να μην ταλαιπωρούνται μετά από το όχι στον Τρόικα και των μέτρων του μνημονίου  από τους Έλληνες ψηφοφόρους: Μια είναι η λύση.

Άμεση παραίτηση της κυβέρνησης και προκήρυξη εκλογών, καμία συμφωνία για το PSI, όχι στη νέα δανειακή σύμβαση.


Γι αυτό:  23 να ΄ναι οι ώρες τους