Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Μας αντιμετωπίζουν σαν προτεκτοράτο

                    Δεν μας επιτρέπουν τις εκλογές !
                                                   Αντώνης  Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος

       Στη  χθεσινή  συνεδρίαση του Eurogrop    έγινε ευρεία συζήτηση για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα και για πρώτη φορά διατυπώθηκε η άποψη για επικινδυνότητα εκλογών.

    Σύμφωνα με το  σχετικό απόσπασμα από τη δήλωση που έκανε αμέσως μετά ο κ. Ε.  Βενιζέλος : « Όλα τα στοιχεία που συνιστούν τον ελληνικό δημόσιο βίο, όλα βρέθηκαν στον τραπέζι του Eurogroup. Εκτιμήσεις για το συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, ερωτήματα για τη στάση όλων των κομμάτων και όχι μόνο των κομμάτων που μετέχουν στην κυβερνητική συνεργασία. Ερωτήσεις για το ρόλο των κοινωνικών εταίρων, για το ρόλο των επιχειρήσεων. Πως αντιλαμβάνονται οι πολίτες το δικό τους ρόλο πέρα από τις ευθύνες, τις αδιαμφισβήτητες και κολοσσιαίες, του πολιτικού κόσμου».


          Ανησυχούν λοιπόν οι τοκογλύφοι δανειστές μας για τις διαθέσεις του Ελληνικού λαού, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η κυβέρνηση και τα τρία κόμματα που την στηρίζουν δεν εκφράζουν τον Ελληνικό λαό, αντιλαμβάνονται καθαρά ότι καμία δέσμευσή τους δεν έχει πρακτική σημασία αν γίνουν άμεσα εκλογές.

        Γιατί οι εκλογές θα εκφράσουν, με αλλαγή του συσχετισμού των δυνάμεων και με  την πλειοψηφία στις αριστερές δυνάμεις,  την διάθεση των πολιτών για αλλαγή πλεύσης, για αποδέσμευση από τους όρους του μνημονίου, για την αναζήτηση μιας αναπτυξιακής πορείας της χώρας, την στήριξη του λαϊκού εισοδήματος, την αναζήτηση των φορολογικών εσόδων στο μεγάλο κεφάλαιο, και τις μεγάλες περιουσίες.

    Φοβούνται για τα λεφτά τους οι Τροϊκανοί και κάνουν κάθε προσπάθεια να ματαιώσουν τις εκλογές, να τις αναβάλλουν για καιρό, ώστε αφού  προλάβουν να πάρουν πολλαπλάσια τα λεφτά τους να αφήσουν  την πατρίδα μας στο έλεος της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.

   Είναι χρέος της αριστεράς, χρέος όλων των αριστερών αντιμνημονιακών και των αντίθετων στα νεοφιλελεύθερα μέτρα να συντονίσουν το βήμα τους να συνεργαστούν σε όφελος του λαού σε όφελος της πατρίδας μας.
mantzios-antonis.blogspot.com