Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

Ανεργος που ήθελε να αυτοκτονήσει ο 49χρονος που πυροβόλησε τους Καραμπινιέρι

ΣΟΒΑΡΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ
Τους Ιταλούς πολιτικούς ήθελε να πλήξει στην πραγματικότητα ο 49χρονος Λουίτζι Πρέιτι, ο οποίος τραυμάτισε δυο καραμπινιέρι στο κέντρο της Ρώμης, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Πιερφιλίππο Λαβιάνι που τον ανέκρινε σήμερα το απόγευμα.



«Πρόκειται για ένα απελπισμένο άτομο, που έχασε τη δουλειά του και είχε αναγκασθεί να επιστρέψει στο σπίτι των γονιών του. Ήθελε να πυροβολήσει τους πολιτικούς, αλλά, αφού δεν μπορούσε να τα καταφέρει, έπληξε τους καραμπινιέρι», δήλωσε ο εισαγγελέας.

«Ο δράστης, πάντως, ομολόγησε τα πάντα. Δεν νομίζω ότι πρόκειται για άτομο με ψυχική ανισορροπία» , πρόσθεσε ο Λαβιάνι.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ιταλική τηλεόραση Rai, ο Πρέιτι φέρεται να αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και λόγω εξάρτησης από την χαρτοπαιξία.

«Μια μεμονωμένη πράξη» χαρακτήρισε το περιστατικό ο νέος Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο. «Αυτό τουλάχιστον προκύπτει, από τα μέχρι τώρα στοιχεία» τόνισε.

Ο Αλφάνο, ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Λέτα,πρόσθεσε ότι «για τους πυροβολισμούς ευθύνεται ένας 49χρονος άνεργος που ήθελε να αυτοκτονήσει, αλλά δεν τα κατάφερε, διότι είχαν εξαντληθεί οι σφαίρες που είχε στην διάθεσή του».

Οι έρευνες συνεχίζονται, υπογράμμισε, τέλος, ο Αλφάνο, κάνοντας γνωστό, παράλληλα, ότι έχει ενισχυθεί, πάντως, η φύλαξη των λεγόμενων «ευαίσθητων στόχων».

Στο μεταξύ, σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη φέρει ο 50χρονος καραμπινιέρος Τζουζέππε Τζανγκράντε.

Οι γιατροί δεν έχουν προβεί σε αναλυτικές δηλώσεις, ενώ τις επόμενες ώρες πρόκειται να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Ο δεύτερος καραμπινιέρος, Φαντσέσκο Νέγκρι, 30 ετών, φέρει τραύματα στο πόδι και υποβάλλεται σε επέμβαση.

Μια έγκυος γυναίκα, παράλληλα, τραυματίσθηκε από θραύσμα και τής παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες έξω από το κυβερνητικό μέγαρο.

Παράλληλα, οι καραμπινιέρι υπογραμμίζουν ότι ο Λουίτζι Πρεΐτι δεν τραυματίσθηκε από τα όργανα της τάξης που βρίσκονταν στην πλατεία του κυβερνητικού μεγάρου της Ρώμης, τα οποία κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε απόσταση μόλις ενός χιλιομέτρου από το προεδρικό μέγαρο, ενώ για λόγους ασφαλείας, οι υπουργοί παρέμειναν στο κτίριο και μετά την ορκωμοσία.

«Τι περιμένετε, πυροβολήστε με;» φέρεται να φώναξε στους καραμπινιέρι, την στιγμή που άνοιγε πυρ.

Η ιταλική τηλεόραση RAI μετέδωσε ότι ο δράστης των πυροβολισμών φορούσε κουστούμι, έφτασε μπροστά στην είσοδο του κυβερνητικού μεγάρου και άρχισε να πυροβολεί κατά τον καραμπινιέρι. Στο έδαφος, βρέθηκαν επτά κάλυκες από φυσίγγια.
Από το Έθνος