Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Έτσι θέλει (πάλι) η ΕΛΑΣ: Κλειστοί τέσσερις (4) σταθμοί του Μετρό αύριο

Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής θα είναι κλειστοί από τις 9 το πρωί (που θα ξεκινήσουν τα τρένα δηλαδή)
Κι αφού σας πούμε την είδηση:
Κλειστοί θα παραμείνουν, με εντολή της ελληνικής αστυνομίας, από τις 9 το πρωί οι σταθμοί του 
Μετρό, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, λόγω της συγκέντρωσης και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς. Οι σταθμοί θα δοθούν ξανά στην κυκλοφορία μετά από νέα εντολή της ελληνικής αστυνομίας.
Ας ξαναθέσουμε μερικά ερωτήματα, από τα πολλά που ανακύπτουν, σχεδόν τα ίδια με τηνπροηγούμενη φορά (και την προ-προηγούμενη κ.ο.κ.):

Για μια ακόμη φορά η ελληνική αστυνομία αποφασίζει και διατάζει το κλείσιμο κεντρικότατων σταθμών μετρό της Αθήνας, αφήνοντας ρητορικά ερωτήματα να πλανώνται: Γιατί κλείνει όσους σταθμούς μετρό θέλει η Ελληνική Αστυνομία όταν οργανώνεται διαδήλωση; Παίρνει από κάπου άδεια; Δεν συνιστά αυτό παρεμπόδιση δικαιώματος στη συνάθροιση; Τι απειλή νιώθει η... δημόσια τάξη (αν δεχτούμε ότι το να κλείνεις σταθμούς Μετρό συνεισφέρει στη διατήρησή της) στο Μέγαρο Μουσικής ή τον Ευαγγελισμό, από μια συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος ή το Σύνταγμα;