Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

«ΕΠΑΙΡΝΑ 9.500 € ΜΗΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ;»


Συρμόγλου: Ημουν προσωπική επιλογή του Κ. Καραμανλή

Κρατικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τη Βουλή και όχι Μη Κυβερνητική Οργάνωση ήταν το «Έργο Πολιτών», υποστήριξε ο Στέλιος Συρμόγλου, πρώην πρόεδρος και διευθύνων 
σύμβουλός του, επιχειρώντας να εξηγήσει πως πήρε το «Έργο Πολιτών», επί διοίκησης του, 7,5 εκατ. ευρώ για το ελάχιστο έργο που κατέγραψε στο πόρισμα του ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής. Όσο για τη θέση που κατείχε ανέφερε: «Ήμουν προσωπική επιλογή του Κώστα Καραμανλή».«Δεν επρόκειτο για ΜΚΟ, αλλά ήταν ένας κρατικός οργανισμος που ιδρύθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, το 2005, με πρωτοβουλία του Κώστα Καραμανλή και είχε αμιγώς μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα. Άρα δεν υπήρξα πρόεδρος μιας ΜΚΟ» είπε ο κ. Συρμόγλου μιλώντας στπον Σκάι.

Αναφερόμενος δε στο μισθό τόνισε ότι έπαιρνε «μικτά 9.500 ευρώ και γιατί, αυτό είναι κακό; Καθαρά 5.500 ευρώ. Μιλάμε για το 2005, όχι για το 2014. Κι εσείς κι εγώ εκεινη τη χρονική περίοδο είχαμε άλλες οικονομικές δυνατότητες που σήμερα δεν έχουμε. Από αυτά που δημοσιεύτηκαν τίποτα δεν ισχύει» συμπλήρωσε.

Ο κ. Συρμόγλου παραδέχθηκε ότι το «Έργο Πολιτών» είχε πάρει 7,5 εκατ. ευρώ. «Ναι, ήταν μια επιχορήγηση από το υπουργείο Πολιτισμού για να ανταποκριθεί ο οργανισμός στους καταστατικούς του σκοπούς».

Ερωτηθείς για το έργο που παρήγαγε το «Έργο Πολιτών» υποστήριξε ότι «σκοπός ήταν η ανάπτυξη του εθελοντικού ιδεώδους και η καταγραφή όλων των εθελοντικών οργανώσεων» προσθέτοντας ότι «είχε συντάξει ένα πλαίσιο για τη ρύθμιση της κοινωνίας των πολιτών».

Όσο για το έλλειμμα των 500.000 ευρώ που άφησε όταν αποχώρησε από τη θέση του το απέδωσε στην άρνηση του τότε υπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Λιάπη, να χορηγήσει την τελευταία από τις δόσεις της επιχορήγησης.
Έθνος