Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Αρχιφύλακας εκβίαζε αλλοδαπούς για να τους δώσει άδεια παραμονής

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΤΟΥ
Σε διαθεσιμότητα τέθηκε, μετά την σύλληψή του, 49χρονος Αρχιφύλακας που υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση, εκβιασμούς και παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.

Εκτός από τον Αρχιφύλακα συνελήφθη και ένας 39χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε πλαστογραφία κατ' εξακολούθηση και απόπειρα εκβίασης.Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διερευνούσε πληροφορίες και ενδείξεις, για συνεργασία των δύο (2) συλληφθέντων στην κατάρτιση πλαστών εγγράφων, διαφόρων τύπων (ροζ καρτών ασύλου, αδειών διαμονής κ.λπ. δημοσίων εγγράφων), τα οποία στη συνέχεια διοχέτευαν έναντι αμοιβής σε αλλοδαπούς, για να εμφανίζονται ως νόμιμοι.

Την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και το προανακριτικό έργο ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε έρευνες που έγιναν στον Αρχιφύλακα και στο αυτοκίνητό του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 1.270 ευρώ, μια μεταλλική σιδερογροθιά και πολλά έγγραφα που σχετίζονται με παροχή ασύλου σε αλλοδαπούς , άλλα πλαστά και άλλα που είχαν δηλωθεί ως απωλεσθέντα.

Από την διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε και περίπτωση απόπειρας εκβίασης, σε βάρος υπηκόου Πακιστάν, από τον οποίο ο συλληφθείς ομοεθνής του απαιτούσε εκατόν πενήντα (150) ευρώ, για να προβεί στην ανανέωση δελτίων αιτήσαντος ασύλου αλλοδαπού. Επιπλέον, αίτηση του συγκεκριμένου αλλοδαπού βρέθηκε, μεταξύ άλλων αιτήσεων αλλοδαπών για πολιτικό άσυλο, στην κατοχή του Αρχιφύλακα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο Αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Έθνος