Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Εγκαταλείπουν το καράβι…



Λευτέρης Γαλανός, στο Ποντίκι


Διέξοδο πολιτικής επιβίωσης εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής αναζητούν εναγωνίως βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι θορυβημένοι από τις δημοσκοπήσεις και μπροστά στον κίνδυνο να μην επανεκλεγούν στις βουλευτικές εκλογές (όποτε κι αν γίνουν αυτές) επιδιώκουν να μεταπηδήσουν από τώρα στην αυτοδιοίκηση ή στην ευρωβουλή.Μία «δεξαμενή» αποτελεί η Β΄ Αθηνών καθώς τα ποσοστά της ΝΔ βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό επίπεδο και σε περίπτωση ήττας στις βουλευτικές εκλογές θα επέλθει «σφαγή». Άλλωστε και στις τελευταίες «δίδυμες» εκλογές του Μαΐου – Ιουνίου 2012 όσοι κατάφεραν να εκλεγούν «έφτυσαν κυριολεκτικά αίμα» για να το πετύχουν…

Επιπλέον, η μάχη της σταυρού για την Ευρωβουλή αποτελεί δέλεαρ για κάποιους «αναγνωρίσιμους» βουλευτές που θέλουν να δοκιμάσουν την τύχη τους και θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν τις όποιες πιθανότητες εκλογής έχουν. Άλλωστε δεν αποκλείεται τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ να κατεβάσουν στα ευρωψηφοδέλτια λεγόμενα «βαριά ονόματα», κάποια από τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα βουλευτικά έδρανα ή σε υπουργικές καρέκλες.

Ως τώρα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βουλευτής της Β’ Αθηνών (που εξελέγη 8ος στις τελευταίες εκλογές) θα είναι υποψήφιος στη μάχη για τη Δημαρχία της Αθήνας και θα βρει αντίπαλο του έναν άλλο «γαλάζιο» βουλευτή της Α΄ Αθηνών, τον Νικήτα Κακλαμάνη. Ο Γ. Ιωαννίδης βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης (ήρθε 5ος και προτελευταίος στις προηγούμενες εκλογές) θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Κατερίνα Παπακώστα από τη Β΄ Αθηνών (εξελέγη τελευταία στην 13η θέση) έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να είναι υποψήφια στις ευρωεκλογές.

Όπως μαθαίνουμε υπάρχει ενδιαφέρον κι από άλλους.
Έπεται συνέχεια…