Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Με 4,35 ευρώ το κιλό το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο στον Κάτω Αγιάννη Πιερίας


Με 4,35 ευρώ το κιλό πληρώθηκαν το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο τα μέλη της ομάδας 
ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας
Σύσκεψη πραγματοποίησε η ομάδα ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας, στην αίθουσα συνεδριάσεως του Διοικητηρίου της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας την Τετάρτη 4-02-2015. Στην...


σύσκεψη παρέστησαν όλα τα μέλη της ομάδας, ο Πρόεδρος της Ένωσης Παραγωγών του Κάτω Αγιάννη κ. Σωτήρης Τουλιόπουλος, ο Πρόεδρος της ομάδας ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης κ. Βασίλειος Γκριμούλας, ο Νομικός Σύμβουλος της ομάδας κ. Στέφανος Βαρδάκας, ο εκπρόσωπος της εταιρίας πιστοποίησης κ. Δημήτριος Πλίατσικας, ο επιβλέπων γεωπόνος κ. Αθανάσιος Κατσαμήτας και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας κ. Δημήτρης Ρουκάς.
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ομάδας ελαιοπαραγωγών Ολοκληρωμένης Διαχείρισης κ. Βασίλειος Γκριμούλας φέτος είναι η πρώτη χρονιά που η ομάδα πούλησε συλλογικά ένα μέρος της παραγωγής ελαιολάδου των μελών της που παρήγε. Το ελαιόλαδο ήταν της κατηγορίας Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο ( οξύτητα < 0,8% ) ενώ η τιμή που πληρώθηκαν οι παραγωγή ανήρθε στα 4,35 ευρώ / κιλό!!!





Ο Νομικός Σύμβουλος της ομάδας κ. Στέφανος Βαρδάκας, ανέλυσε τις ενέργειες και προϋποθέσεις που απαιτούνται για την κατοχύρωση του δικού τους ονόματος ( brand names ) για την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στους παραγωγούς έγινε λεπτομερή ενημέρωση πάνω σε θέματα που αφορούν την βάση δεδομένων των παραγωγών, από την γραμματέα της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη κ. Βούλα Γελαστοπούλου.
Στόχος της ομάδας είναι να προσφέρει στο καταναλωτή την καλύτερη ποιότητα ελαιολάδου που μπορεί να παράγει η Πιερική Γη. Για το θέμα της δυνατότητας παραγωγής ποιοτικού ελαιολάδου ο επιβλέπων γεωπόνος κ. Αθανάσιος Κατσαμήτας παρουσίασε τις ορθές γεωργικές πρακτικές που πρέπει να ακολουθήσουν οι παραγωγοί. Ενώ ο κ. Δημήτριος Πλίατσικας αναφέρθηκε σε θέματα πιστοποίησης και συστημάτων ποιότητας σε σχέση με τις απαιτήσεις που υπάρχουν με άλλα κράτη καθώς το ελαιόλαδο παρουσιάζει έντονο εξαγωγικό χαρακτήρα.
Τέλος κ. Δημήτρης Ρουκάς επισήμανε πως η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με τις δράσει της έχει πετύχει η Πιερία να έχει μπει στο χάρτη των ελαιοπαραγωγικών περιοχών της Ελλάδος.
Οι ελαιοπαραγωγοί που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Σύστημα της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης παραγωγής ελαιολάδου μπορούν να επικοινωνήσουν γραφείο της Ένωσης Παραγωγών Κάτω Αγιάννη Πιερίας στο τηλέφωνο 2351091620.