Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

Να ματαιώσει τη συνάντηση Τσίπρα-Πάπα προσπάθησε η κυβέρνηση

ΒΡΩΜΙΕΣ

Να ματαιώσουν τη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο φαίνεται πως προσπάθησαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίου, με τον υπουργό Οικονομικών να δηλώνει ότι «όλα είναι ανοιχτά» μετά το τέλος του ισχύοντος προγράμματος.
Για προσπάθεια ματαίωσης της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρας με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας γράφει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών, που κυκλοφορεί με τίτλο «Βρόμικος πόλεμος». Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, χρησιμοποίησαν και τις υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών στην προσπάθειά τους. Τελικά, σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ευάγγελος Βενιζέλος τηλεφώνησε ξανά στον Αντώνη Σαμαρά αναφέροντας: «Θα πάρω τηλέφωνο εγώ τον Λοβέρδο να δούμε αν έχει έτοιμο το νομοσχέδιο για τις μη ορθόδοξες Εκκλησίες. Ήταν να το φέρει την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή».



Ωστόσο, η συνάντηση Τσίπρα με τον Πάπα είναι το μικρότερο από τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση. Όπως γράφει η Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία, «η υπογραφή νέου Μνημονίου γίνεται όλο και πιο πιθανή». Η εφημερίδα, που κυκλοφορεί σήμερα με τίτλο «κόντρα δανειστών – “δεμένη” η Ελλάδα, σημειώνει ότι ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, έθεσε υπό διαπραγμάτευση την επόμενη ημέρα του Μνημονίου, δηλώνοντας ότι «όλα είναι ανοιχτά» και τονίζοντας ότι «οι Ευρωπαίου νιώθουν “ενοχλημένοι”, έχοντας το ΔΝΤ να δανείζει, ενώ αυτοί μένουν στην απέξω».



«Φορολογική αμνηστία για όλους» είναι το κεντρικό θέμα των Νέων Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τα οποία, η κυβέρνηση μελετά σχέδιο τελευταίας ευκαιρίας για άφεση φορολογικών αμαρτιών σε όσους αποκαλύψουν εισοδήματα που κράτησαν μακριά από τα μάτια της Εφορίας, προβλέποντας «εφάπαξ φόρο στο κεφάλαιο και απαλλαγή από το πόθεν έσχες για όσους επαναπατρίσουν αδήλωτα χρήματα από το εξωτερικό ή τα βγάλουν από σεντούκια και θυρίδες».





«Ετήσιοι πειραματισμοί στο Λύκειο» γράφει ηΚαθημερινή στο πρωτοσέλιδό της, αναφέροντας ότι ο υπουργός Παιδείας προωθεί την αναμόρφωση του αναλυτικού προγράμματος μαθητών Γ’ Λυκείου. Πρόκειται για την δέκατη αλλαγή στο σύστημα εισαγωγής σε 30 έτη.



«Εκτίναξη 100% χρεών προς εφορία» στη μνημονιακή πενταετία 2009-2014, είναι ο κεντρικός τίτλος τηςΑυγής. Τα χρέη στην εφορία αυξήθηκαν τον Αύγουστο κατά 1,4 δις ευρώ έναντι ρυθμού αύξησης ενός δις. τους προηγούμενους μήνες.





«Πριμ 50.000 ευρώ για επιστροφή στην ύπαιθρο» γράφει σήμερα στο πρωτοσέλιδό του το Έθνος, κάνοντας λόγο για «ειδικά κοινοτικά προγράμματα για την ενίσχυση των νέων που θέλουν να επιστρέψουν στην ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία». Ο Ελεύθερος Τύπος κυκλοφορεί με κεντρικό τίτλο «Πόσο μειώνονται οι κρατήσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους» κάνοντας λόγο για «έμμεσες αυξήσεις από 1.1.2015 μέσω φοροελαφρύνσεων».

Όλα τα πρωτοσέλιδα:












tvxs