Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο φράχτης του Έβρου ο πάτος του Αιγαίου είναι η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου.

       
  Ένα από τα πολλά συνθήματα στην αποψινή συγκέντρωση και πορεία στην Κατερίνη στη  μνήμη του Παύλου Φύσα. Μια συγκέντρωση που οργανώθηκε από την αντιφασιστική  συνέλευση Κατερίνης και υποστηρίχτηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πολλά τα συνθήματα μερικά από  τα οποία μπορεί να μας ξένιζαν,  να ενοχλούσαν ή να μας έβρισκαν και αντίθετους, όμως είχε ενδιαφέρον το σφρίγος και η μαχητικότητα αυτών των νέων .
      Δεκάδες νεαροί με συνθήματα πανό και σημαίες με ένταση και μαχητικότητα και λίγοι μετρημένοι στα δάκτυλα οι της κοινοβουλευτικής Αριστεράς για να μην λέμε ονόματα. Σε μια συγκέντρωση ενάντια στον φασισμό και στον ναζισμό, μια συγκέντρωση τιμής στο δολοφονημένο από την Χρυσή Αυγή Παύλο Φύσα ένα χρόνο πριν.
       Γιατί άραγε να μην γεμίσει η πλατεία και οι δρόμοι από όλους αυτούς που βλέπουν την καταστροφή να έρχεται, από όλους αυτούς που καταψηφίζουν την συγκυβέρνηση, από όλους αυτούς που προσβλέπουν στην Ανατροπή; 
     Δεν αντιλαμβάνονται άραγε ότι οι Ανατροπές οι συγκρούσεις, η μεταφορά της πολιτικής υπέρ των εργαζομένων, των ανέργων των αδυνάτων δεν γίνεται με ανάθεση και εξουσιοδοτήσεις;  Ότι απέναντί μας στον αγώνα κατά των μνημονίων και της εξάρτησης θα βρούμε την Χρυσή Αυγή, την Ακροδεξιά, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, τους μεγαλοκαρχαρίες και τα κανάλια και γιατί όχι τις συνήθειές μας και τον κακό εαυτό μας και για όλα αυτά θα πρέπει να παλέψουμε στους δρόμους τις γειτονιές, στη δουλειά και στο γραφείο, στο σχολείο και το καφενείο; Και θα πάμε τόσο μακριά για όσο μακριά παλέψουμε για όσο απαιτήσουμε! 
      Από τώρα λοιπόν δεν πρέπει να προετοιμαστούμε, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας να βροντοφωναξουμε όχι στον Φασισμό και την Χρυσή Αυγή και να προχωρήσουμε στην Ανατροπή της συγκυβέρνησης;

Το αστείο του πράγματος ο βουλευτής της Ν.Δ. έπινε μόνος τον καφέ του ακούγοντας χαμογελαστός τα συνθήματα. Δεν αντελήφθη ο καημένος ότι οι νεαροί διαδηλωτές τον προσπέρασαν γιατί δεν τον αναγνώρισαν. Είναι τόσο μικρός ως πολιτικός που περνά απαρατήρητος. Υπογράφοντας ακόμα και την γνωστή ντροπολογία ή τις ανούσιες ερωτήσεις καταφερόμενος δήθεν κατά μέτρων τα οποία ο ίδιος ψήφισε.

Ο φράχτης του Έβρου, ο πάτος του Αιγαίου είναι η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου.
Ένδειξη αλληλεγγύης αλλά και φόρος τιμής από τους νεαρούς διαδηλωτές και εμάς, στους εκατοντάδες μετανάστες που διωκόμενοι πνίγονται στα νερά τους Έβρου ή του Αιγαίου η φυλακίζονται στα κέντρα "φιλοξενίας"μεταναστών.

Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος