Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Εννέα “πρώην” απολαμβάνουν – και προσλαμβάνουν

 


   Στις εκλογές του 2009 ο Δημήτρης Σιούφας έχασε τον τίτλο του προέδρου της Βουλής καθώς
   πρώτο κόμμα αναδείχθηκε το ΠΑΣΟΚ. Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός το περίμενε (βεβαίως...) και είχε προνοήσει για τον χώρο που θα τον στέγαζε ως “πρώην”. Διεκδίκησε –και πήρε– τρία γραφεία του πρώτου ορόφου που στέγαζαν μέχρι τότε κοινοβουλευτικές υπηρεσίες.

Επί μία εβδομάδα τα συνεργεία δούλευαν πυρετωδώς γκρεμίζοντας εσωτερικούς τοίχους και ενώνοντας τα πατώματα.

Όταν παρέδωσε το αξίωμα στον Φίλιππο Πετσάλνικο, μετακόμισε στo βασίλειο του –με χώρο υποδοχής, χώρο για τη γραμματειακή υποστήριξη και κυρίως γραφείο για τον ίδιον. Εννοείται ότι είχε ήδη φροντίσει να αποκτήσει και τους έξι υπαλλήλους που παρέχει η Βουλή στους “πρώην” –μαζί με την ανάλογη υλικοτεχνική υποδομή.

Αναλόγως είχαν κινηθεί και οι προκάτοχοί του Απόστολος Κακλαμάνης καιΆννα Ψαρούδα Μπενάκη –όπως αναλόγως έπραξε ο δικός του διάδοχος κ.Πετσάλνικος... και ο διάδοχος αυτού, Βύρων Πολύδωρας. Ο για δύο ημέρες μόνο- πρόεδρος της Βουλής, καθώς έμεινε στο αξίωμα από τις 17 Μαΐου όταν ορκίσθηκε η Βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μαΐου μέχρι... την επομένη, όταν προκηρύχθηκαν οι νέες εκλογές της 17ης Ιουνίου...

Πριν επιστρέψουμε στον... “στρατηγό άνεμο”, ας πάμε και στους πρώην πρωθυπουργούς. Απολαμβάνουν κι αυτοί ό,τι και οι πρώην πρόεδροι της Βουλής: Υπερ-άνετο γραφείο πλήρες σε έμψυχο και άψυχο υλικό. Για ολόκληρη την υπόλοιπη ζωή τους. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου.

Σύνολο “πρώην”, εννέα –ζωή νά χουν. Εκ των οποίων οι πέντε ΔΕΝ είναι πλέον βουλευτές και ΔΕΝ πατούν καν στη Βουλή, παρά μόνο μία-δύο φορές τον χρόνο –και αν.

(Δικό του γραφείο διατηρούσε και ο Τζανής Τζαννετάκης, ως πρωθυπουργός επί τρεις μήνες το 1989, μέχρι πρόπερσι που απεβίωσε).

Απαντες είναι νόμιμοι καθώς φρόντισαν οι ίδιοι γι΄ αυτό . Το ερώτημα εάν είναι και ηθικό να απασχολούν καμιά 70αριά υπαλλήλους επειδή κάποτε ήταν πρόεδροι ή πρωθυπουργοί, είναι ρητορικό.

Όσο για τον κύριο Πολύδωρα;

Επίσης δεν είναι ο μοναδικός που προσέλαβε την κόρη του ως συνεργάτη του –ξεσκονίστε λίγο τα σχετικά ρεπορτάζ και θα βαρεθείτε να μετράτε συγγενείς ή και πρώην βουλευτές, που όταν έχασαν την έδρα... προσελήφθησαν ως υπάλληλοι της Βουλής από κάποιον κολλητό συνάδελφό τους.

Δεκάδες τα ρεπορτάζ. Ίδρωσε κάποιο κοινοβουλευτικό-κυβερνητικό αυτί;

Οι πληροφορίες λένε ότι, πλέον, το σύστημα θορυβήθηκε. Θα επανεξετάσει, λένε, το καθεστώς με τους “πρώην” –για παράδειγμα, να διατηρούν γραφείο μόνο όσοι παραμένουν βουλευτές.

Η εν λόγω ρύθμιση δεν αφορά τον κύριο Πολύδωρα διότι, ως γνωστόν, επανεξελέγη βουλευτής τον Ιούνιο. Κι επειδή το δικό του θέμα είναι καθαρά ηθικό, καλείται να δώσει ο ίδιος τη λύση.

Όχι τίποτα άλλο, για να μη μαυρίσει αυτές τις δύο, όλες κι όλες, ημέρες που διετέλεσε πρόεδρος της Βουλής των, δοκιμαζόμενων από τη μεγαλύτερη μεταπολεμική κρίση, Ελλήνων.

Αναρτήθηκε από
PELEKIS