Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ: Πορεία ανασύστασης του λαϊκού κινήματος


Σε έναν ανοιχτό διάλογο με τους πολίτες, που ως στόχο έχει να διαμορφώσει το νέο πλαίσιο λειτουργίας και οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησαν την Τετάρτη, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ Κατερίνης, διοργανώνοντας λαϊκή γενική συνέλευση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.


   Στη Γενική Συνέλευση εισηγητής ήταν το μέλος της Γραμματείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ Αλέκος Καλύβης, ενώ την εισήγηση για την Κατερίνη έκανε ο Χάρης Αμανατίδης. Στη διαδικασία που ακολουθείται εγγράφονται καινούργια μέλη με τελικό στόχο μια πανελλαδική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο - περίπου στα τέλη Νοεμβρίου - όπου θα προηγηθούν εκλογές για τα τοπικά όργανα και για τους αντιπροσώπους για τη συνδιάσκεψη.


Στη συνδιάσκεψη αναμένεται να διαμορφωθεί το ιδεολογικό πλαίσιο λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ και το πολιτικό πρόγραμμά του και θα εκλεγούν και νέα όργανα. Το 2013 θα ακολουθήσει ένα ιδρυτικό συνέδριο όπου εκεί θα γίνει και η τελική διαμόρφωση του ενιαίου πολιτικού σχηματισμού καθώς οι συνιστώσες θα ενσωματωθούν στο ενιαίο κόμμα.

"Στόχος μας είναι να ανοίξουμε τις πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ σε νέες δυνάμεις σε νέους ανθρώπους έτσι ώστε να αποκτήσουμε τη δυνατότητα να γίνουμε ένας ενιαίος πολιτικός σχηματισμός που θα είναι στην πρωτοπορία της πάλης απέναντι στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές και ταυτόχρονα θα δίνει ένα νέο όραμα, μια πορεία αλλαγής για την ελληνική κοινωνία", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καλύβης, προσθέτοντας ότι καλούν όλους τους πολίτες που πίστεψαν στο ΣΥΡΙΖΑ να συνδιαμορφώσουν το πλαίσιο της πολιτικής μας παρέμβασης το επόμενο διάστημα.



"Καλούμε τον πολίτη να οργανωθεί μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, να συμμετάσχει στις αποφάσεις καθώς πιστεύουμε ότι χωρίς τη συμμετοχή του κόσμου δεν μπορεί να υπάρξει αλλαγή στη χώρα", τόνισε ο εισηγητής.

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Στέργιος Καστόρης σημείωσε σε δηλώσεις του, ότι στόχος των συναντήσεων που θα ακολουθήσουν και σε άλλες περιοχές της Πιερίας είναι να υπάρξει συζήτηση για το πως θα προχωρήσει η ανασύσταση του ΣΥΡΙΖΑ.

"Είναι γνωστό πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία αναδημιουργίας και επανεκκίνησης. Καλούμε όλους τους αριστερούς και τους αγωνιστές της Κατερίνης να βοηθήσουν στη δημιουργία του καινούργιου ΣΥΡΙΖΑ που θέλουμε να είναι μαζικός και δυνατός, ώστε να μπορέσει να συμβάλλει στο να ενδυναμωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το κίνημα που είναι το μοναδικό που μπορεί να μπει εμπόδιο στην εφαρμογή των πολιτικών των μνημονίων και να στηρίξει ριζοσπαστικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να αλλάξει και η ζωή των ανθρώπων".



Ο κ. Καστόρης, τόνισε επίσης, ότι "σήμερα δεν μιλάμε για ένα μνημόνιο και μια πολιτική που είναι υφεσιακή και που δημιουργεί ανεργία, αλλά για μια πολιτική που έχει φθάσει στα άκρα τους πολίτες, καθώς δεν υπάρχουν λουκέτα μόνο σε μαγαζιά, αλλά και σε σπίτια. Σήμερα υπάρχουν εκτεταμένα φαινόμενα πείνας".

Θέμης Κωτούλας ( e-pieria.gr)