Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΦΩΤΟ: ΔΕΙΤΕ πόσο είναι ο μισθός ενός Μητροπολίτη

 ( Αναδημοσιεύουμε το παρακάτω κείμενο και τα σχετικά στοιχεία θυμίζοντας όμως ότι οι παραπάνω δεν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις ούτε υποχρεώσεις κατοικίας και κοινοχρήστων και φυσικά ούτε κάποιες άλλες ανάγκες που έχει μια συνηθισμένη οικογένεια με βασικό μισθό 500 ευρώ για να μην αναφερθούμε  στις διδαχές του Ιησού ούτε φυσικά στον σκανδαλώδη τρόπο ζωής κάποιων εξ αυτών) 

Τις τελευταίες ημέρες η εκκλησιαστική επικαιρότητα περιστρέφεται γύρω από το ζήτημα της μισθοδοσίας κληρικών και Αρχιερέων, με αφορμή την οριστικοποίηση του πακέτου των νέων μέτρων και περικοπών.

Με αφορμή και τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της επικαιρότητας για το ύψος των αποδοχών των Αρχιερέων η Μητρόπολη Χαλκίδος με ανακοίνωσή της έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τη μισθοδοσία του επιχώριου Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, «οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές του Σεβασμιωτάτου είναι 1.707,80 €. Οι αποδοχές αυτές, πριν την εφαρμογή του Μνημονίου (Ιούνιος 2009) έφθαναν το ποσό των 2.135,16 €, στο οποίο έγιναν περικοπές, όπως και σε όλους τους δημοσίους λειτουργούς»