Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Οι πολύτεκνοι "τα ψαλλαν"(!!) στους πολιτικούς!

Ως πολύτεκνος έτυχε να παραβρεθώ σήμερα στην κοπή βασιλόπιτας που οργάνωσε στα γραφεία μας (οδός Κουντουριώτου, στο Λιμάνι) ο Σύλλογος Πολυτέκνων ¨Οι Άγιοι Πάντες".
Έφθασα λίγο καθυστερημένα λόγω του ψιλόβροχου και της ..κίνησης (γύρω στις 12, αντί για τις 11:30 που ήταν να αρχίσει η τελετή).

Μπαίνοντας άκουσα φωνές. Οι Πολύτεκνοι είχαν εξαγριωθεί με την παρουσία των βουλευτών της ΝΔ και τους "τά ψαλλαν" για τα καλά!
Πρόλαβα και άκουσα μια σχετικά κακοντυμένη κυρία να μιλάει για τους φόρους, για τα χαράτσια αλλά κυρίως για τα άνεργα παιδιά της και το ζοφερό μέλλον που ετοίμασαν για την πατρίδα μας.
Ο επόμενος είπε ότι αρκετά τόσα χρόνια σας ψηφίζαμε, φτάνει. (Πρόεδρος στο συγκεκριμένο Σύλλογο είναι ο κ.Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος που κατεβαίνει εδώ και χρόνια υποψήφιος με τη ΝΔ, οπότε γενικά ο συγκεκριμένος σύλλογος πολυτέκνων έχει μαζέψει άτομα που πρόσκεινται κυρίως εκεί).
Ο επόμενος ανέφερε τα υψηλά ποσά που πρέπει να δίνουν οι πολύτεκνοι για τα αυτοκίνητά τους (επειδή για να κουβαλήσουν τις πολύτεκνες οικογένειές τους, οι περισσότεροι αγόρασαν αυτοκίνητα άνω των 2000 κυβικών και τώρα τους ρήμαξαν τα τέλη κυκλοφορίας και τα έκτακτα χαράτσια).
Άλλος εξηγούσε ότι δεν μπορούν να μετακινούν την πολυμελή οικογένειά τους με μικρά αυτ/τα αφού δεν χωράνε. Άλλος ότι όταν αγόρασαν τα αυτ/τά, με κίνητρο, ως πολύτεκνοι,. δεν μπορούσαν να ξέρουν ότι στο μέλλον θα φορολογούνται τόσο πολύ.
Τα παραβρισκόμενα στελέχη της ΝΔ (Ράπτη, Ιωαννίδης, Καράογλου, Σιμόπουλος) προσπάθησε να ξελασπώσει ο βουλευτής κ.Ιωαννίδης με τα κλασσικά "ναι είναι άδικα τα μέτρα αλλά τι να κάνουμε", με αποτέλεσμα η οργή του κόσμου να αυξάνει ακόμη περισσότερο. Με τα χίλια ζόρια, ξεκίνησε σύντομα η κοπή της βασιλόπιτας, μοιράστηκαν εν συντομία τα κομμάτια στους επισήμους που έφυγαν όπως όπως. (Προς το τέλος της τελετής προσήλθε και ο κ.Παν.Ψωμιάδης.)


Μ.Σ.
αναγνώστης του ΤΑΧΑΛΙΑ
(Μην τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει τα γραφόμενα γιατί τράβηξα βίντεο με το κινητό μου απλά δεν έχω καλώδιο για να το περάσω στον Η/Υ μου. Αν τολμήσει κανείς από τους επισήμους να το αμφισβητήσει θα αναγκαστώ να πάω να αγοράσω καλώδιο για να δείτε τι κλίμα επικρατούσε. Ήταν ΟΛΟΙ εξαγριωμένοι).