Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Επίθεση ομάδας μαθητών σε κατάστημα Πακιστανού στη Λάρισα



Ο τραυματίας από τους ροπαλοφόρους Χαλίντ Μαχμούντ

Επτά μαθητές Λυκείου και ένας 23χρονος φίλος τους συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρισα καθώς επιτέθηκαν σε μίνι μάρκετ Πακιστανού με πέτρες και ξύλα ενώ τραυμάτισαν και έναν από τους 6 Πακιστανούς μετανάστες που βρίσκονταν μέσα στο μαγαζί. Η αστυνομία διαψεύδει το ρατσιστικό κίνητρο λέγοντας την ίδια όμως στιγμή πως είχαν πάει και την προηγούμενη ημέρα και είχαν πετάξει πέτρες για... πλάκα!
Παρά τον τραυματισμό ενός μετανάστη, η αστυνομία δεν βλέπει ρατσιστικό κίνητρο, αλλά... πλάκα! * Συνελήφθησαν εφτά μαθητές και ένας 23χρονος

Στην επίσημη δε ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας αναφέρεται πως "περί ώρα 20.00, μετά από τηλεφωνική καταγγελία στο Κέντρο Άμεσης Δράσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας για συμπλοκή μεταξύ ατόμων έξω από κατάστημα μίνι - μάρκετ, ιδιοκτησίας 47χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Πακιστάν, οι αστυνομικοί έσπευσαν άμεσα στο σημείο, απ’ όπου προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας συνολικά δεκαοκτώ άτομα, από τα οποία δώδεκα ημεδαποί και έξι αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν".

Τελικά, παρά τα περί "συμπλοκής", οι αστυνομικοί κατέληξαν από την έρευνα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι οι 8 νεαροί Έλληνες ήταν αυτοί που επιτέθηκαν στους μετανάστες με αποτέλεσμα να τραυματίσουν ελαφρά τον ένα απ’ αυτούς, ηλικίας 34 ετών, και να προξενήσουν φθορές στο κατάστημα.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, απ’ όπου έφυγε μετά τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι 8 συλληφθέντες κατηγορούνται για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και διακεκριμένων φθορών.

Στον χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από την αστυνομία 4 ξύλα από κλαδιά δέντρων, μήκους ενός μέτρου περίπου το καθένα.

http://www.avgi.gr