Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Νέο πρόγραμμα προβολών για την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

Με δέκα ενδιαφέρουσες ταινίες ξεκινά τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου, ο δεύτερος κύκλος 

  προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης, προβολές που γίνονται κάθε Δευτέρα στον Κινηματογράφο Ευκαρπίδη.

Πρώτη ταινία "Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ" του Φιλίπ Φαλαρντό, και οι προβολές θα διαρκέσουν έως την 1η Απριλίου, ενώ στις 8 Απριλίου ο κύκλος θα κλείσει με μία βραδιά με προβολή αποσπασμάτων από επιτυχημένες ταινίες από το 1935 έως και σήμερα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κινηματογραφικής Λέσχης, το μεσημέρι του Σαββάτου, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα, ενώ έγινε αναφορά στα 38 χρόνια προσφοράς της Κινηματογραφικής Λέσχης που γαλούχησε γενιές σινεφίλ στην Πιερία.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Λέσχης Μιχάλης Σαχπεκίδης, η Κινηματογραφική Λέσχη εκτός από τις προβολές που κάνει κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, έχει συνεργαστεί με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με παράλληλες προβολές ταινιών, αλλά και με άλλους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς, τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, ενώ έχει διοργανώσει και σεμινάρια για τον κινηματογράφο.

Σταθμός στην πορεία της Κινηματογραφικής Λέσχης ήταν και η διοργάνωση της Πανελλήνιας Συνάντησης των Κινηματογραφικών Λεσχών το 2003, σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης. Ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία θεωρείται η αναβίωση του θερινού κινηματογράφου στην ταράτσα του δημαρχείου Κατερίνης, ενός θεσμού που είχε εξαφανιστεί με το κλείσιμο και του τελευταίου ιδιωτικού θερινού σινεμά. Ο θερινός κινηματογράφος λειτούργησε για δέκα χρόνια προβάλλοντας ποιοτικές αλλά και καλές εμπορικές ταινίες.

"Πιστεύουμε ότι οι ταινίες που διαλέξαμε είναι καλές και θα αρέσουν στον κόσμο", υπογράμμισε ο πρόεδρος και σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια τάση επιστροφής στον ποιοτικό κινηματογράφο, γεγονός που χαροποιεί τα μέλη της Λέσχης στο να προσπαθήσουν για περισσότερα.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη της Λέσχης εξέφρασαν και ένα παράπονο, για το γεγονός ότι δεν έχουν μία μόνιμη στέγη, τόσο για τις προβολές των ταινιών, όσο και για τη φιλοξενία των συνεδριάσεών τους. Μάλιστα, όπως είπαν έχουν καταθέσει εδώ και τρεις περίπου μήνες αίτηση προς τον Δήμο Κατερίνης για να τους παραχωρηθεί ένας χώρος και αναμένουν απάντηση.

Δεν παρέλειψαν να ευχαριστήσουν και τον Κινηματογράφο Ευκαρπίδη που συνεργάζεται μαζί τους και τους δίνει τη δυνατότητα να προβάλλουν τις ταινίες τους.

Το εισιτήριο κοστίζει 6 ευρώ και οι προβολές γίνονται κάθε Δευτέρα, στις 19:30 και στις 22:00.

Θέμης Κωτούλας  http://e-pieria.gr

Το πρόγραμμα

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου

Ο εξαιρετικός κύριος Λαζάρ (Φιλίπ Φαλαρντό)

Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου

Η αγελάδα που έπεσε από τον ουρανό (Σεμπαστιάν Μπορεντζτάιν)

Δευτέρα, 11 Φεβρουαρίου

Εντιμότατοι απατεώνες (Μάικλ Χόφμαν)

Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου

Το κυνήγι (Τόμας Βίντεμπεργκ)

Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου

Teddybear (Μαντς Ματίσσεν)

Δευτέρα, 4 Μαρτίου

Λίνκολν (Στίβεν Σπίλμπεργκ)

Δευτέρα, 11 Μαρτίου

Οδηγός αισιοδοξίας (Ντέιβιντ Ο' Ράσσελ)

Τρίτη, 19 Μαρτίου

Πυροτεχνήματα την Τετάρτη (Ασγκάρ Φαραντί)

Τρίτη, 26 Μαρτίου

Νο (Πάμπο Λαρέν)

Δευτέρα, 1 Απριλίου

Αγάπη (Μίκαελ Χάνεκε)