Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Πληροφορίες για διάλυση ΕΟΠΥΥ μέσα στο Σαββατοκύριακο - Διαψεύδει ο υπουργός

Εκτάκτως τώρα λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις για τον ΕΟΠΥΥ! Σε υλοποίηση το σχέδιο μέσα στο σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ygeia360.gr. Διαψεύδει ο υπουργός Υγείας.


Την αυστηρή όσο και αιφνιδιαστική εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη να "τελειώνει" μέχρι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) έθεσε πράγματι την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου σε εφαρμογή ο υπουργός Υγείας!

Συγκεκριμένα, και ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει μόλις πριν από λίγες ημέρες ότι "σε τρεις εβδομάδες από σήμερα θα κατατεθεί το πόρισμα της επιτροπής αξιολόγησης για τις δομές και το προσωπικό του ΕΟΠΥΥ", η επιτροπή συνεκλήθη τελικά την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στις 4 μ.μ., προκειμένου να αποφασίσει για όλα τα θέματα του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ των οποίων τον αριθμό των γιατρών του Οργανισμού οι οποίοι θα απολυθούν, τον αριθμό των εργαζομένων και των γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα - κινητικότητα, την μετακίνηση των μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ στην αρμοδιότητα των επτά Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ) της χώρας και, τελικά, την κατάργηση του ΕΟΠΥΥ και την άμεση δημιουργία νέου φορέα - αγοραστή υπηρεσιών Υγείας από το δημόσιο σύστημα Υγείας και τον ιδιωτικό τομέα Υγείας...

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, το σχέδιο το οποίο θα θέσει σε άμεση εφαρμογή ο υπουργός Υγείας, ακόμη και μέσα στο σαββατοκύριακο, προβλέπει τα εξής:

* 1.100 - 1.200 γιατροί του ΕΟΠΥΥ, με ειδικότητες οι οποίες "δεν συνάδουν με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας" απολύονται αμέσως

* 2.000 - 2.500 γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ τίθενται άμεσα σε διαδικασία διαθεσιμότητας - κινητικότητας

* Όλες οι μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ "περνούν" στην αρμοδιότητα των επτά ΥΠΕ της χώρας και το ΕΣΥ και διασυνδέονται λειτουργικά και διοικητικά με τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας

* Καταργείται πάραυτα η σημερινή, διττή υπόσταση (πάροχος και αγοραστής υπηρεσιών Υγείας) του ΕΟΠΥΥ και δημιουργείται τάχιστα νέος φορέας - αποκλειστικά αγοραστής υπηρεσιών Υγείας από το δημόσιο σύστημα Υγείας και τον ιδιωτικό τομέα Υγείας.

Σύμφωνα πάντα με τις πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr", η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσουν επίσης τάχιστα στην προκήρυξη 1.100 - 1.200 θέσεων γιατρών του ΕΣΥ, με μοριοδότηση των υποψηφίων, προκειμένου να ευνοηθεί η ένταξη των απολυομένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ στο ΕΣΥ.

Πάντως, άγνωστο παραμένει το ερώτημα τι θα γίνει,καθώς και εάν η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας έχουν καταλήξει οριστικά στο καθεστώς των εργασιακών σχέσεων το οποίο θα ισχύσει για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι θα ενταχθούν τελικά στο ΕΣΥ, καθώς, μέχρι χθες ίσχυε ο προβληματισμός σύμφωνα με τον οποίον "εάν προχωρήσουμε στην επιλογή της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, τότε η συντριπτική πλειονότητα των απολυομένων γιατρών του ΕΟΠΥΥ θα επιλέξουν το ιδιωτικό τους ιατρείο και θα εγκαταλείψουν οριστικά το δημόσιο σύστημα Υγείας και, συνεπώς, το ΕΣΥ".
Διαψεύδει ο Α. Γεωργιαδης

Με ανάρτηση στο προσωπικό λογαριασμό του στο twitter, ο υπουργός Υγείας αρνείται τα όσα επικαλείται το ρεπορτάζ, τονίζοντας ότι το πόρισμα της επιτροπής αξιολογήσεως του ΕΟΠΥΥ θα παραδοθεί εώς τις 6/12.

 http://left.gr/