Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΑΜΑΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ


Αδιάλλακτη η τρόϊκα εμμένει στην απαίτησή της για την υπό προϋποθέσεις άρση της αναστολής των πλειστηριασμών κατά όσων οφείλουν μέχρι 200.000 ευρώ σε τράπεζες και για την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και οποιουδήποτε άλλου ακινήτου από την 1η Ιανουαρίου του 2014. Πραγματικά αδιάλλακτοι, όμως, πρέπει να είμαστε εμείς, οι πολλοί, που έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και λέμε ότι θα είμαστε όλοι στους δρόμους ενωμένοι, μην επιτρέποντας σε κανένα να μας βγάλει από τα σπίτια μας. Λέμε ακόμη ότι το έργο αυτό δεν θα το παρακολουθήσουμε από τα δελτία ειδήσεων και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, αλλά θα γράψουμε το σενάριό του και θα πρωταγωνιστήσουμε. Κάνουμε την αρχή και αλλάζουμε τον τίτλο από «Άρση αναστολής πλειστηριασμών σπιτιών» σε «Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη».

Οι πλειστηριασμοί αποτελούν τη νέα καθολική επίθεση στη ζωή μεγάλου μέρους του πληθυσμού, που όσο θα βαθαίνει η κρίση θα αυξάνεται. Αποτελούν καθολική επίθεση στο δικαίωμα των πολιτών για στέγη. Στοχεύουν στη βελτίωση της οικονομικής εικόνας των τραπεζών και στη μείωση της αξίας της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας για να ανοίξει ο δρόμος για το ξεπούλημά της μαζί με το ξεπούλημα της δημόσιας. Σήμερα μπορεί να μην μας αφορά όλους. Αύριο, όμως, θα έρθει και στην πόρτα μας. Ο προσωπικός εφησυχασμός δεν βοηθάει στη λύση του προβλήματος. Βγαίνουμε συλλογικά στους δρόμους, τώρα, πριν να είναι αργά, για να μην μας πετάξουν στο δρόμο! Τα νομικά όπλα παρέχουν μόνο καθυστέρηση και είναι ατομικά, πολυδάπανα και ατελέσφορα. Μόνη μας δύναμη είναι η συλλογική, μαζική και ενωτική αυτοοργανωμένη κινηματική αντίσταση.

Η κίνησή μας καλεί τους πολίτες και τους συλλογικούς φορείς να οργανώσουν σε κάθε γειτονιά και χωριό δίκτυα αντίστασης για να αποτραπούν κατασχέσεις και πλειστηριασμοί. Καλεί όσους δεν προστατεύονται από το υπάρχον νομικό πλαίσιο (έμποροι, μικροί και μεσαίοι επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες κ.ά.) να διεκδικήσουν την ένταξή τους σε προστατευτική ομπρέλα. Καλεί τους πολίτες να απαιτήσουν την επέκταση των προστατευτικών νόμων για όλες τις οφειλές τους προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Η κινηματική δράση έχει ήδη αποτρέψει πλειστηριασμούς και στη χώρας μας, όπως και σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες (Ισπανία, Ιταλία κ.ά.). Εμείς στην Πιερία πρέπει να κινητοποιηθούμε άμεσα και να πιέσουμε προς κάθε κατεύθυνση με την οργάνωση συγκεκριμένων πρωτοβουλιών. Δεν θα περιμένουμε το αποτέλεσμα των όποιων διαπραγματεύσεων κυβέρνησης - τρόικας.


ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ



ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

http://katerini-stop-pleistiriasmoi.blogspot.gr/

http://solidarity4all.gr/sites/www.solidarity4all.gr/files/odigos-pleistiriasmoi.pdf