Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Κορωνάκης στην Πολιτική Γραμματεία: Η κυβέρνηση δέχεται απίστευτους εκβιασμούς




Με δεδομένες τις αντιδράσεις που υπάρχουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από μερίδα βουλευτών και στελεχών σχετικά με τα προτεινόμενα από την ελληνική κυβέρνηση μέτρα προκειμένου να υπάρξει συμφωνία με τους δανειστές, συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Πολιτική Γραμματεία ενημέρωσε για τις εξελίξεις και την πορεία των διαπραγματεύσεων ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, καθώς ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Επικρατείας τόνισε στη συνεδρίαση ότι η πρόθεση της κυβέρνησης είναι μια αξιοπρεπής συμφωνία που θα επιβαρύνει τα υψηλά στρώματα και όχι τα φτωχά, ενώ χαρακτήρισε παράλογες τις νέες απαιτήσεις των δανειστών.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, σημείωσε πως η κυβέρνηση δίνει σκληρή μάχη απέναντι σε απίστευτους εκβιασμούς και πρωτοφανείς τακτικές ασφυξίας και σημείωσε πως η τελική πρόταση συμφωνίας πρέπει να αξιολογηθεί συνολικά από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και με βάση τα όρια της εντολής που έχει λάβει η κυβέρνηση και με βάση τη βιωσιμότητά της, συμπεριλαμβανομένου του σκέλους της ανάπτυξης και του χρέους.

Τις επόμενες ημέρες πιθανότατα από την Παρασκευή θα αρχίσουν να συνεδριάζουν η Κεντρική Επιτροπή και η Κοινοβουλευτική Ομάδα, χωριστά ή και σε κοινή συνεδρίαση.

Ήδη κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν διατυπώσει ενστάσεις για τα μέτρα, ωστόσο, στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί από τη Βουλή.

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει προειδοποιήσει ότι αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίσουν τη συμφωνία θα χαθεί η δεδηλωμένη και η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Σε περίπτωση που κλείσει η συμφωνία ο πρωθυπουργόςθα κληθεί να δώσει μια ακόμη δύσκολη μάχη μετά την Παρασκευή στο εσωτερικό του κόμματός του.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης έθεσε ήδη χθες το βράδυ τα τρία δικά του «προαπαιτούμενα», ζητώντας «τερματισμό της λιτότητας, ένεση ρευστότητας και βαθιά διαγραφή χρέους», ενώ σκληρά μηνύματα προς το Μαξίμου στέλνει, σύμφωνα με πληροφορίες, και η πρόεδρος της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον κύπριο ομόλογό της Γ. Ομήρου επικαλέστηκε την κυπριακή εμπειρία χαρακτηρίζοντάς τη χρήσιμη εν όψει των αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν.
tvxs