Σάββατο 28 Μαΐου 2016

Ομάδα προσφύγων από τον Ελαιώνα έβαλε... γκολ στη φτώχεια


ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Σε ένα… διαφορετικό γήπεδο ποδοσφαίρου μετατράπηκε σήμερα η πλατεία Συντάγματος, όπου εναλλακτικές ομάδες συγκεντρώθηκαν για να βάλουν «γκολ στη φτώχεια».



Το παρών έδωσε και μια ομάδα προσφύγων από τον Ελαιώνα, που έφτασε στο κέντρο της Αθήνας για να «μετρήσει» τις δυνάμεις της και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα.
Η ελληνική ποδοσφαιρική ομάδα αστέγων είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία, με τον τίτλο «Γκολ στη Φτώχεια», που αξιοποιεί το άθλημα του ποδοσφαίρου για την ενεργοποίηση και κοινωνική (επαν)ένταξη συμπολιτών μας που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό στις πιο ακραίες τους μορφές.

Στόχος της είναι η υποστήριξη ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, όπως και η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση και, εν τέλει, η κινητοποίησή των πολιτών ενάντια σε κάθε μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.


Άνθρωποι όλων των ηλικιών και των δύο φύλων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, άστεγοι, τα άτομα που ήταν εξαρτημένα από ψυχοτρόπες ουσίες και οι πρόσφυγες είναι οι τρεις κατηγορίες που βρίσκονται στο επίκεντρο της πρωτοβουλίας.

Η Εθνική Ομάδα Αστέγων συμμετέχει κάθε χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων (Homeless World Cup, www.homelessworldcup.org).

ΕΘΝΟΣ On Line