Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Ο Μαρτίνης έκανε πλάκα ανοίγοντας λογαριασμό στην Ελβετία με το όνομα ...Mίζας


Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τελικά ήταν το όχημα όχι για να απαλυνθεί ο πόνος των αναξιοπαθούντων αλλά για να πέφτει η μίζα... σύννεφο και 
να παρέχονται διευκολύνσεις στην πολιτική - δημοσιογραφική - καλλιτεχνική ελίτ καθώς η χώρα όδευε στην πτώχευση. Από τη μια ο λαός συνέβαλλε με το υστέρημά του στους εράνους του 

 ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ       ΕρυθρούΣταυρού υπέρ των αναξιοπαθούντων και 

από την άλλη οι κεφαλές του ελληνικού παραρτήματος έπαιρναν μίζες, ροκάνιζαν κληροδοτήματα και εξαργύρωναν τη σιωπή του συστήματος μέσω δωρεών και πριβέ νοσηλειών στην κορυφή της πολιτικής πυραμίδας καθώς και αργομισθιών στα παιδιά και στις μετρέσες παραδοσιακών τζακιών.


Ηδη, καυτός φάκελος με 140 ονόματα που πληρώνονταν από το Ερρίκος Ντυνάν και τον Ερυθρό Σταυρό χωρίς να... εργάζονται, μεταξύ των οποίων και γόνοι πολιτικών οικογενειών, βρίσκεται στα χέρια του υπ. Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και αναμένεται τη Δευτέρα να παραδοθεί στον εισαγγελέα.

«Αναξιοπαθές» ολόκληρο το πολιτικό σύστημα

Τα στοιχεία που οδήγησαν στη σύλληψη των Ανδρέα και Γεωργίας Μαρτίνη καθώς και όλα όσα καταγράφονται στις δικογραφίες δύο προηγούμενων διώξεων εναντίον του πρώην προέδρου του Ερυθρού Σταυρού αποτελούν γροθιά στο στομάχι ολόκληρου του πολιτικού συστήματος που διαφέντευε τον τόπο τις τελευταίες δεκαετίες.Και γιατί δεν τον κατηγορούν! Oτι δηλαδή:

• Πήρε μίζα 1,8 εκατ. δολαρίων για τον εξοπλισμό του Ερρίκος Ντυνάν!

• Εκταμίευσε 1,5 εκατ. ευρώ από το κληροδότημα «Νέγρη» για την κατασκευή νέων χειρουργείων στο νοσοκομείο Ερυθρός και στην πορεία τα χρήματα χάθηκαν...

• Παράνομα και παράτυπα εμφάνιζε ως «αναξιοπαθούντες» πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, βουλευτές, δικαστές, «μεγαλοδημοσιογράφους» και καλλιτέχνες, ώστε να τους παρέχει δωρεάν νοσηλεία ή με εξωφρενική έκπτωση! Διαβάστε το νούμερο και κρατηθείτε: Δωρεάν ή με έκπτωση νοσηλεία είχαν 16.000 ασθενείς εκ των οποίων οι 8.106 δεν είναι καταχωρισμένοι στα επίσημα βιβλία του νοσοκομείου.

Ωστόσο στους... αναξιοπαθούντες συμπεριλαμβάνονται τρεις πρώην πρωθυπουργοί και συγγενικά τους πρόσωπα. Ο ένας που έχει αποβιώσει είχε έκπτωση 35.000 ευρώ, ο άλλος μαζί και με τη σύζυγό του είχαν έκπτωση 46.000 ευρώ και το άλλο πρωθυπουργικό ζεύγος συνολικά είχε έκπτωση 106.500 ευρώ. Φωτεινή εξαίρεση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, που για τη νοσηλεία της μητέρας του Αλίκης κατέβαλε κανονικά το ποσόν των 62.000 ευρώ! Ωστόσο στη λίστα με τους... άπορους ασθενείς του «Ερρίκος Ντυνάν» εμφανίζονται αρκετοί συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, όπως ένας πρώην γ.γ. υπουργείου, που απασχόλησε επί μακρόν την επικαιρότητα και του οποίου η «έκπτωση» ανέρχεται στις 86.000 ευρώ. Φυσικά και δεν μπορώ να παραλείψω μία έκπτωση «μαμούθ» σε νοσηλεία πρώην υπουργού που αγγίζει το αστρονομικό ποσόν των 232.000 ευρώ. Συνολικά η νοσηλεία ανήλθε στις 600.000 και το ασφαλιστικό ταμείο πλήρωσε μόνο 468.000 €!

Το γεγονός ότι ο Μαρτίνης ήταν σπλάχνο των σπλάχνων του συστήματος και ότι είχε τόσο μεγάλη αυτοπεποίθηση και τη σιγουριά του ακαταδίωκτου φαίνεται από την ονομασία «MiJas» που έδωσε στον λογαριασμό που άνοιξε στην Ελβετία για να του βάλουν οι Γερμανοί τη μίζα για τον εξοπλισμό του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Ο άνθρωπος προκαλούσε την ίδια του την τύχη. Φώναζε ο ίδιος ότι η μίζα τοποθετήθηκε στον λογαριασμό «μίΖας»...

Η νέα τροπή στην υπόθεση Μαρτίνη και η έκδοση εντάλματος σύλληψης του ίδιου και της συζύγου του αναδεικνύει μια νέα πραγματικότητα: Τα «κάστρα» των φορολογικών παραδείσων πέφτουν το ένα μετά το άλλο για τους Eλληνες καταθέτες, που ελέγχονται από τις εδώ Αρχές. Μετά τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους που «έδωσαν» λεπτομερώς και με σχεδιαγράμματα τον Παπασταύρου, ακολούθησε η Ελβετία που παρέδωσε στο «πιάτο» τον Ανδρέα Μαρτίνη.

Είναι η πρώτη φορά -μετά την απο­κάλυψη των Panama papers- που οι ελβετικές αρχές ανταποκρίνονται θετικά στα αιτήματα δικαστικής συνδρομής για παροχή πληροφοριών και στοιχείων σχετικά με κρυφές καταθέσεις Ελλήνων πελατών τους. Στην περίπτωση Μαρτίνη με εντυπωσιακή ταχύτητα και χωρίς καμία πίεση οι ελβετικές αρχές παρέδωσαν στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς Ι. Δραγάτση και Αντ. Ελευθεριάνο ολόκληρο το παζλ των τραπεζικών συναλλαγών του ζεύγους Μαρτίνη.

Oι διαδρομές του «μαύρου χρήματος»

• Tο 1998 η γερμανική εταιρεία Hospita­lia International καταθέτει 3.130.850 μάρκα (1.873.565,04 δολ.) σε δεσμευμένο τραπεζικό λογαριασμό στην Credit Suisse και τον αποδέσμευσε αμέσως με την υπογραφή της σύμβασης!

• Το 1999, το παραπάνω αποδεσμευμένο ποσόν των 3.130.850, μέσω λογαριασμών παρένθετων φυσικών και νομικών προσώπων, διοχετεύτηκε, διαδοχικά, προκειμένου να χαθούν τα ίχνη του, σε έξι τραπεζικούς λογαριασμούς του Ανδρέα Μαρτίνη και της συζύγου του Γεωργίας στην ίδια τράπεζα (Credit Suisse).

• Το 2001 μέρος του ποσού αυτού, ύψους 1,1 εκατ. ευρώ, κατέληξε στην εξωχώρια λιβεριανή εταιρεία State Enterprises, ιδιοκτησίας Ανδρέα και Γεωργίας Μαρτίνη, η οποία το χρησιμοποίησε για την αγορά ενός ακινήτου στην Αθήνα.
Εν μέσω της έρευνας για δωρεάν και πριβέ νοσηλεία επωνύμων στο Ντυνάν ένας πρώην ρεπόρτερ και νυν εκδότης έσπευσε και κατέβαλε 15.000 € που του είχε κάνει... έκπτωση ο Μαρτίνης. Ομως δεν τον ακολούθησαν άλλοι δύο φίλοι του.

Στα χρόνια της επίπλαστης ευδαιμονίας ο Μαρτίνης υπήρξε «αιμοδότης» του συστήμα­τος! Σε πολλούς έκανε θελήματα και τώρα τους «κρατάει» στο χέρι. Εκείνοι μπορεί να τον ξέχασαν τώρα, αυτός όμως όχι

Η πιάτσα δεν ξεχνάει εύκολα τα έργα και τις ημέρες του Αν. Μαρτίνη. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα παιδιά και τις μετρέσες των πολιτικών με τις δουλειές και τις αργομισθίες; Τα PR δημοσιογράφων;

ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
demos@pegasus.gr