Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

ΒΟΡΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΗ : Υψηλά τέλη ύδρευσης και ακραία διοικητική ανεπάρκεια

Αφού στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20-3-13 ήρθε για 2η φορά, απαράλλαχτη, (η πρώτη ήταν τον Δεκέμβριο) η πρόταση της Δημοτικής αρχής για τέλη ύδρευσης – αποχέτευσης τελικώς ψηφίστηκε. Δυστυχώς δεν συνοδευόταν και πάλι από μια σοβαρή μελέτη οικονομικών στοιχείων.
Είναι ιδιαίτερα υψηλά κάτι που θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα σε Δημότες αλλά και θα στερήσει εν τέλει πόρους από τον Δήμο αφού μεγάλο μέρος των λογαριασμών δεν θα πληρωθεί.Σ’ αυτό το Δ.Σ. εγκρίθηκε οριστική παραλαβή τριάντα πέντε (35) έργων. Για κανένα δεν έγινε η παραμικρή συζήτηση! Είναι όλα άψογα; Τα γνωρίζουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι;
Επίσης σε καθεστώς χάβρας και αντεγκλήσεων συζητήθηκαν θέματα απλής διαχείρισης της διοίκησης:
α) Αγωγός άρδευσης εντός οικισμού Ρυακίων: Δεν υπήρχε απόφαση της Τοπικής Κοινότητας και δεν διευκρινίστηκε η επίλυση του υγειονομικού προβλήματος διαχωρισμού αρδευτικού και πόσιμου νερού.
β) Το πού θα κάνει παρέλαση το Δημοτικό Σχολείο Κίτρους!!!!
γ) Το αν θα δοθεί παραχώρηση χρήσης του Δημοτικού Γυμναστηρίου Πύνδας όπου κάποιος εκπρόσωπος Συλλόγου αλλάζει…. κλειδαριές για να μην μπει ο άλλος Σύλλογος!!!
Για τα δύο τελευταία δεν χρειάζονται σχόλια. Επισημαίνουμε μόνο ότι δαπανήθηκε πάνω από μια ώρα της συνεδρίασης. Μια συνεδρίαση που – παρά τις προτροπές πολιτών – δεν ασχολήθηκε (λόγω έλλειψης… χρόνου) με το θέμα των διοδίων, όπου υπάρχει αγώνας σε εξέλιξη.

Αιγίνιο 28 – 03 – 2013
Για την Σ.Ε.

Χρ. Μπίτσης
Δ. Κασαπίδης
Α. Νταγλιούδης
Χρ. Πρασκίδης