Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων χρυσού πραγματοποιήθηκε στην Ιερισσό


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων χρυσού και ενάντια στις κακουργηματικές 
διώξεις των 20 κατοίκων για την επίθεση στο εργοτάξιο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Ιερισσό 
Χαλκιδικής. 

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου υπήρχε μικροφωνική και πήραν τον λόγο εκπρόσωποι φορεών, αγωνιστές του κινήματος ενάντια στον χρυσό, θύματα της βάναυσης αστυνομικής καταστολής και κάτοικοι της περιοχής.

Στη συνέχεια οι διαδηλωτές έφτασαν με αυτοκίνητα έξω από το Στρατώνι και προσπάθησαν να εισέλθουν με πορεία στο χωρίο. Ωστόσο, τέσσερεις κλούβες της αστυνομίας είχαν κλείσει την είσοδο προς το χωριό.



Σημειώνεται πως στο Στρατώνι υπήρχαν από νωρίς συγκεντρωμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, καθώς υπάρχει η πληροφορία ότι ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί πορεία προς το μέρος.



Στην συνέχεια, αντιπροσωπεία των διαδηλωτών, συνοδευόμενη από την αστυνομία, επιχείρησε να μεταβεί στα γραφεία της El Dorado με σκοπό να καταθέσει ψήφισμα που έχουν συντάξει οι επιτροπές αγώνα στο οποίο εκφράζουν την αντίθεση τους στην επένδυση και αποκαλούν την El Dorado ανεπιθύμητη στον τόπο τους.



Τελικά η αντιπροσωπεία των διαδηλωτών δεν έφτασε στα γραφεία της εταιρείας καθώς εκπρόσωπος της εταιρείας τους συνάντησε στον δρόμο και παρέλαβε το ψήφισμα. Η αντιπροσωπεία εξέφρασε τη θέση της ότι δεν εναντιώνεται στους κατοίκους του Στρατωνίου παρά μόνο στην El Dorado.