Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν ομιλιτής ήταν Έλληνας πρωθυπουργός;

ΑΙΤΙΑ ΤΟ ΓΚΟΥΑΝΤΑΝΑΜΟ
Η διαδηλώτρια που διέκοψε την ομιλία του Ομπάμα
Συνιδρύτρια της «Code Pink», μιας ακτιβιστικής οργάνωσης που διαμαρτύρεται για τους αμερικανικούς πολέμους και την αντιτρομοκρατική πολιτική των ΗΠΑ, είναι η γυναίκα που διέκοψε την πολυαναμενόμενη ομιλία του Μπαράκ Ομπάμα στο Πανεπιστήμιο Άμυνας στην Ουάσιγκτον με αποτέλεσμα οι άνδρες ασφαλείας του προέδρου να την οδηγήσουν μακριά από την αίθουσα.

Μολονότι δεν επιτρέπεται συνήθως στα μέλη της οργάνωσης Code Pink να παρακολουθούν ανάλογες ομιλίες, αυτή τη φορά οι άνδρες ασφαλείας άφησαν την Μεντέα Μπέντζαμιν να μείνει στην αίθουσα. 
Εκείνη άδραξε την ευκαιρία και όταν ο Αμερικανός πρόεδρος άρχισε να μιλά για το Γκουαντάναμο, εξαπέλυσε φραστική επίθεση μιλώντας του για τους «απεγνωσμένους κρατουμένους που βρίσκονται σε απεργία πείνας» και τονίζοντάς του ότι ως αρχηγός των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων μπορεί να δώσει εντολή να κλείσει άμεσα το Γκουαντάναμο.

Τη στιγμή που οι άνδρες ασφαλείας οδηγούσαν τη διαδηλώτρια μακριά από την αίθουσα, εκείνη συνέχισε να απευθύνει προς τον Αμερικανό πρόεδρο αλλεπάλληλες ερωτήσεις για τη χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και το ρόλο της CIA, για τις δολοφονίες μουσουλμάνων και για την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεσμεύτηκε ότι θα επαναλάβει, τις προσπάθειες, που έχουν κολλήσει στο κογκρέσο για να κλείσει το Γκουαντάναμο και θα άρει το μνημόνιο μεταφοράς κρατουμένων προς την Υεμένη.

Μόλις η γυναίκα απεβλήθη από την αίθουσα ο Ομπάμα δήλωσε: «Αξίζει να δώσουμε προσοχή στα όσα είπε αυτή η γυναίκα. Προφανώς δεν συμφωνώ με πολλά από τα λεγόμενά της και προφανώς κι εκείνη δεν άκουσε πολλά απ' όσα είπα. Αλλά αυτά είναι απαιτητικά θέματα και δεν είναι σωστό να τα αποσιωπούμε».

Εκτός από τη διαδηλώστρια, πενήντα περίπου μέλη της οργάνωσης, κρατούσαν πανό και φώναζαν συνθήματα υπέρ του κλεισίματος του Γκουαντανάμο έξω από το Πανεπιστήμιο Άμυνας όπου λάμβανε χώρα η ομιλία.
Από το Έθνος