Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ-VIDEO ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Στην είσοδο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών, στην οδό Πέτρου Ράλλη, είχε στηθεί μια τεράστια ουρά: εκατοντάδες, ίσως και δύο χιλιάδες μετανάστες περίμεναν από τα ξημερώματα για ν'ανανεώσουν τα χαρτιά τους.
Δίπλα τους, μέλη της Διεθνούς Αμνηστίας παρουσίαζαν την ετήσια έκθεση μιλώντας για «εμπαιγμό».

Στη μία το μεσημέρι, ακτιβιστές της οργάνωσης στήθηκαν μπροστά στην ουρά. «Επιλέξαμε, συμβολικά, να βρεθούμε δίπλα στους μετανάστες. Με σκοπό να αναδείξουμε το πρόβλημα. Το οποίο οφείλεται στις παράλογες καθυστερήσεις για την υποβολή αιτημάτων ασύλου», λέει η πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της οργάνωσης, Κατερίνα Καλογερά.


Η ίδια πρόσθεσε ότι «χιλιάδες άνθρωποι αναγκάζονται να συνωστίζονται σε ουρές από τα ξημερώματα και περιμένουν. Οι αστυνομικοί επιλέγουν από αυτούς μόλις 20 άτομα, στα οποία δίνουν τη δυνατότητα να καταθέσουν αιτήματα ασύλου».

Οι αλλοδαποί μπορούν να υποβάλλουν αιτήματα ασύλου μόνον μία μέρα την εβδομάδα, κάθε Σάββατο. Αρκετοί μετανάστες λένε ότι συγκεντρώνονται στην οδό Πέτρου Ράλλη και κατασκηνώνουν από την Τετάρτη για να βρεθούν στις πρώτες σειρές!

Η ετήσια έκθεση της διεθνούς οργάνωσης αναφέρει ότι η αστυνομική βία στη χώρα μας αυξάνεται ραγδαία, όπως και τα περιστατικά βίας σε κρατητήρια αστυνομικών τμημάτων. Το στοιχείο που αναδεικνύουν είναι «η ατιμωρησία», σημειώνοντας ότι «δεν διαφαίνεται πρόθεση να βρεθούν οι υπαίτιοι και να λογοδοτήσουν».

ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΑΜΑ
enet.gr