Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Προβλήματα με θέμα : Ποδηλατόδρομος και Πάρκο Κορινού στον Κορινό

Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.

Όλοι αγαπάμε το περιβάλλον και όλους μας αρέσει όταν κάτι γίνεται και ακούγεται ο τόπος μας για αυτό. Δυστυχώς στην χώρα μας όχι μόνο τώρα που υπάρχει η οικονομική κρίση και παλαιότερα όλο στα λόγια είμαστε και πράτουμε απο ελάχιστα ως καθόλου. Δεν αρπάζουμε την ευκαιρία όταν πρέπει. Βέβαια είναι και οι άνθρωποι σε κάθε περιοχή που κάνουν επίσης την διαφορά.
Ετσι συμβαίνει και στον Κορινό παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες της τοπικής αρχής οι κάτοικοι αδιαφορούν και λένε ότι δεν τους νοιάζει εκτός και αν είναι στην δικιά τους περιοχή να γίνει κάτι αλλά τίποτα. Τα έχουν βάλει όλα στον αυτόματο πιλότο.
Φυσικά υπάρχουν και οι ευθύνες στην Δημοτική αρχή και των προηγούμενων φυσικά διοικήσεων. Το τώρα τι γίνεται είναι όμως αυτό που μετράει. Περιμέναμε πεζόδρομο στον Κορινό στο κέντρο για να σταματήσει το παράνομο παρκάρισμα και τίποτα. Περιμέναμε ποδηλατόδρομο προς την παραλία του Κορινού και απο ότι φαίνεται τα τροχοφόρα και οι λάτρεις της ταχύτητας υπερισχύουν.
Και τέλος το γνωστό Πάρκο με το μπάσκετ και την παιδική χαρά και το κιόσκι μαζί που έχει, έχει γίνει κέντρο διερχομένων και κάθε τόσο η τοπική αρχή χάρη και στις φιλότιμες προσπάθειες κάποιου ατόμου προσπαθούν να διατηρήσουν αυτό που λέγεται πάρκο.Το οποίο πάρκο το σεβάστηκαν την περίοδο του πολέμου εχθροί και φίλοι. Αναγκαστήκαμε κάποιοι κάτοικοι της περιοχής να δώσουμε μάχη για να το διατηρήσουμε όπως είναι σήμερα παρόλες τις φθορές που έχουν κάνει κατά καιρούς οι ''νεολαίοι'' του κορινού που το μόνο που τους νοιάζει ευτυχώς όχι όλοι είναι να το κάνουν στέκι και να κάνουν το κομμάτι τους.
Για αυτό κάτι πρέπει να γίνει να αναπλασθεί και να ξαναγεννηθεί. Να είναι για αυτούς που το σέβονται και το διατηρούν και το κάνουν καλύτερο. Επίσης πανελλήνια πρωτοτυπία, ''πάρκο'' χωρίς
πεζοδρόμιο απο μια πλευρά και απο τις άλλες πλευρές με πεζοδρόμιο την ευθύνη φυσικά για αυτό δεν την έχει η σημερινή τοπική αρχή αλλά η τελευταία κοινοτική αρχή πριν γίνουμε δήμος για κάποια χρόνια.
Εύχομαι να κάνουμε κάτι εμείς οι ολίγοι που νοιαζόμαστε για να παραδώσουμε κάτι στις επόμενες γενιές.
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

Αναρτήθηκε από ΛΕΥΤΕΡΙΑ