Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Καλπάζουν στις δημοσκοπήσεις Λοβέρδος και Αλαβάνος


Άλλη μια δημοσκόπηση έρχεται να συνταράξει το πολιτικό σκηνικό. Αυτή τη φορά η έρευνα της ALCO για την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» τα στοιχεία της οποίας δείχνουν ανακατατάξεις ανάμεσα στα κόμματα που διεκδικούν την κυβέρνηση και την είσοδο τους στην επόμενη Βουλή.

Χαρακτηριστική είναι η καλπάζουσα αύξηση της επιρροής δύο σημαντικών προσώπων του πολιτικού μας βίου, του Ανδρέα Λοβέρδου και του Αλέκου Αλαβάνου. Οι δύο κομματικοί σχηματισμοί που ίδρυσαν οι παραπάνω πολιτικοί άνδρες δείχνουν να κερδίζουν τους ψηφοφόρους και να στερούν ποσοστά από τα πρώην κόμματα τους, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.
Αναλυτικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 24,9% και ακολουθούν ΣΥΡΙΖΑ με 22,1%, Χρυσή Αυγή με 11%,ΠΑΣΟΚ με 5,8%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2%, ΚΚΕ με 5,1%, ΔΗΜΑΡ με 4,1%, Νέα Ελλάδα (Λοβέρδος) με 2,2%, Σχέδιο Β (Αλαβάνος) με 2%, Οικολόγοι -Πράσινοι με 1,6% και αναποφάσιστοι με 10%.

Όπως είναι φανερό θα δοθεί μάχη ανάμεσα σε ΔΗΜΑΡ και Νέα Ελλάδα καθώς και σε ΚΚΕ και Σχέδιο Β για την είσοδο στο κοινοβούλιο.

Ωστόσο μια προσεκτική ματιά στην έρευνα της έγκυρης εφημερίδας αποκαλύπτει πως μια δεξαμενή ψηφόρων δεν απαντάει με ειλικρίνα τι θα ψηφίσει καθώς κλείνει προς την άκρα αριστερά και συγκεκριμένα προς τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το 53% των ερωτηθέντων δηλώνει υπέρ του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου.

Ίσως τελικά οι φόβοι των αναλυτών της ΝΔ στη Συγγρού για "κρυφούς" Συριζαίους οι οποίοι δεν αποκαλύπτουν την πρόθεση ψήφου τους να έχει κάποια βάση..