Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Προς πώληση οι Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.


Προς πώληση «βαδίζουν» οι Ελληνικές Αλυκές Α.Ε., η εταιρεία του δημοσίου που ιδρύθηκε το 1988 και αποτελείται από επτά αλυκές. Ήδη έχει πραγματοποιηθεί επίσκεψη από εκπροσώπους της ισραηλινής εταιρείας «Salt of the Water». Δείτε τις συναρπαστικές φωτογραφίες από τις Αλυκές Μεσολογγίου, από το φακό του Δημήτρη Μεσσίνη.

Με αφορμή την επίσκεψη από εκπροσώπους της εν λόγω εταιρείας στην Αλυκή Μεσολογγίου, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΧΑ Μαρία Τριανταφύλλου, Γιώργος Βαρεμένος και Δημήτρης Στρατούλης ζήτησαν την περασμένη εβδομάδα με ερώτηση που κατέθεσαν στη βουλή, να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της εταιρείας, η οποία το 2012 αύξησε τις πωλήσεις της κατά 23,53% σε σχέση με το 2011 (υπουργείο Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Εργασίας, Ανάπτυξης).



Οι «Ελληνικές Αλυκές» παράγουν άριστης ποιότητας πρωτογενές θαλασσινό αλάτι ενώ η εταιρεία διαχειρίζεται 7 αλυκές ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και αυτή της πόλης του Μεσολογγίου.



Η Αλυκή Μεσολογγίου αποτελεί τη μεγαλύτερη αλυκή της χώρας ενώ τα τελευταία χρόνια εμφανίζει κερδοφορία.



Όπως είχε γίνει γνωστό νωρίτερα εφέτος, οικονομική και τεχνική αξιολόγηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΛΥΚΕΣ Α.Ε.» επρόκειτο να ανατεθεί σε συμβούλους οι οποίοι επιφορτίζονταν με την εκπόνηση μελέτης για την παρουσίαση του συνόλου των δραστηριοτήτων της εταιρείας, τη λογιστική απεικόνιση τους και την υποβολή εναλλακτικών προτάσεων αξιοποίησης έως και του συνόλου των μετοχών κυριότητας του Ελληνικού Δημοσίου στην εταιρεία.



Όπως είχε αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας «κύριος στόχος του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων είναι η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων που θα συνεισφέρουν στην επανεκκίνηση της Ελληνικής Οικονομίας και θα τροφοδοτήσουν την οικονομική ανάπτυξη».









Φωτογραφίες: Δημήτρης Μεσσίνης
tvxs