Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΠΟΕ ΟΤΑ : Αποτρέπουμε με κάθε τρόπο τη δήθεν «αξιολόγηση».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αποτρέπουμε με κάθε τρόπο τη δήθεν «αξιολόγηση». 

Η συγκυβέρνηση πιστή στις δεσμεύσεις της για τη δημιουργία μιας νέας δεξαμενής διαθέσιμων 
και υπό απόλυση υπαλλήλων, προσπαθεί με κάθε τρόπο να εφαρμόσει το Νόμο 4250/2014, που επιβάλλει στη Δημόσια Διοίκηση το πιο αυταρχικό σύστημα «αξιολόγησης».
Η στόχευσή τους είναι πλέον ξεκάθαρη. Μέσω του φόβου και της τρομοκρατίας προσπαθούν να δημιουργήσουν εργαζόμενους-πειθήνια όργανα, που θα αλληλοσπαράζονται μεταξύ τους για την εύνοια της Διοίκησης και το ξεπούλημα-διάλυση της Δημόσιας Διοίκησης και ιδιαίτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μεγάλα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί τους Συλλόγους-Μέλη της αλλά και όλους τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση σε θέση… μάχης για να αποτρέψουμε με κάθε τρόπο την εφαρμογή των διατάξεων του Ν.4250/2014.
Για να έχει επιτυχία η παρέμβασή μας θα πρέπει το επόμενο χρονικό διάστημα να προβούμε στις παρακάτω ενέργειες:
1. Να πραγματοποιηθούν Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις στους Συλλόγους-Μέλη της Ομοσπονδίας για την ενημέρωση, συζήτηση και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την ακύρωση της διαδικασίας της «αξιολόγησης» στην πράξη.

2. Να ζητήσουμε σύγκλιση ΕΚΤΑΚΤΩΝ Δημοτικών Συμβουλίων και με απόφασή τους να γνωστοποιούν τη μη εφαρμογή του Ν.4250/2014, ώστε ο Δήμαρχος να μην προχωρήσει στην έκδοση μέχρι τις 28 Απριλίου 2014, της Απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών.
3. Να καλέσουμε όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία της «αξιολόγησης» να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια υλοποίησης του Νόμου, κανένας εργαζόμενος να μην βάλει την υπογραφή του σε «αξιολογήσεις» που θα οδηγήσουν συναδέλφους στην απόλυση.

Στο πλαίσιο αυτό, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας προκειμένου να καταργηθεί στην πράξη ο Νόμος 4250/2014, αποφάσισε τις πιο κάτω αγωνιστικές δράσεις: