Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Αντί εκλογής έγινε ορισμός υδρονομέων με από τα πριν κληρώσεις!

Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα το μεσημέρι με θέμα εκλογή υδρονομέων. Από την αντιπολίτευση παρόντες μόνο 5 δημοτικοί σύμβουλοι. Φυσικά δεν έγινε εκλογή αλλά ορισμός από την πλειοψηφία υποτίθεται σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο. Όπου δεν υπήρξε πρόταση από το Τοπικό και ήταν πολλές οι υποψηφιότητες έγινε "κλήρωση" πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο νοών νοείτω.

Ρωτήσαμε αν δόθηκε δημοσιότητα για να γίνουν αιτήσεις, θεωρήσαμε θετικό το ότι ορίστηκαν αρκετές γυναίκες, εκφράσαμε όμως την επιφύλαξη μήπως το έργο γίνει από άλλους που συνήθως έχουν σχέση με τον Πρόεδρο του Τοπικού. Δεν πήραμε απάντηση.
 Καταψηφίσαμε το θέμα.

Και όπως διευκρινίσαμε στο τέλος σε φίλο Πρόεδρο, αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που κάνουν οι Πρόεδροι , αμισθί και χωρίς βοήθεια από την δημοτική αρχή με κύριο υπεύθυνο τον νόμο του Καλλικράτη. Από την άλλη όμως δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε διαδικασίες όπου ο Πρόεδρος βάζει την κόρη του κάτοικο Κατερίνης για να κάνει ο ίδιος την δουλειά.

Στα θετικά η υπόσχεση του δημάρχου, ( προεκλογικά;) ότι θα αναρτηθούν στα κοινοτικά καταστήματα οι δαπάνες άρδευσης. Οψόμεθα. Εκλογές γαρ.