Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αξιοκρατία από εμάς για εμάς!

Βλέπουμε ολοσέλιδες μόνιμες διαφημίσεις υποψηφίων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές αλλά και άλλες που φιγουράρουν μόνιμα στην πρώτη και τελευταία σελίδα.

Αναγνωρίζουμε το ρόλο την διαφήμισης, της αναγνωρισιμότητας, τον θετικό ρόλο του τύπου και των άλλων ΜΜΕ, ειδικά τώρα που συνθλίβονται και αυτοί από την οικονομική κρίση.

Οικονομική Κρίση που δεν
 επιτρέπει σε όλους την ίδια προβολή. Έτσι προκύπτει  και η ανισότητα μεταξύ αυτών που μπορούν οικονομικά και αυτών που δεν μπορούν. Υπάρχει πιθανά και η σεμνότητα κάποιων απέναντι στην υπερβολική έκθεση στα πρωτοσέλιδα.

Όμως μια φωτογραφία, και επιλέγουμε μια όμορφη φωτογραφία δεν είναι το παν. Το θέμα είναι οι απόψεις, οι γνώσεις, οι δυνατότητες, το δείγμα γραφής, οι προτάσεις, η κριτική και πραγματικά τον αν κάποιος μπορεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, να τα μπαίνει στα δύσκολα, να μπορεί να βαδίζει έστω και μόνος το δρόμο της συνέπειας και του αγώνα.
 Και αυτά φαίνονται μόνο στη ζωντανή επαφή, στους συλλογικούς αγώνες, στην καθημερινή επαφή.

Καλό λοιπόν το ιλουστρασιόν για όσους μπορούν, καλές οι δημόσιες σχέσεις, αλλά πιο βέβαιη είναι η στάση ζωής, η αξιολόγηση.

Γιατί αν θέλουμε έναν Δήμο ή μια Περιφέρεια ικανή πρέπει να εκλέξουμε ικανούς. Τα καλά παιδιά κάνουν για γαμπροί, οι φίλοι παραμένουν φίλοι ανεξάρτητα ψήφου το ίδιο και οι συγγενείς και οι γείτονες δεν φεύγουν εκτός αν είναι στο νοίκι ή τους βγάλει έξω η Εφορία.

Αξιοκρατία λοιπόν από εμάς για εμάς!