Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η Κορινιώτισα Δωροθέα Ποιμενίδου στους παραολυμπιακούς αγώνες του Ρίο!

DSC_0065
Η  ελληνική τοξοβολία θα εκπροσωπηθεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο από την Δωροθέα Ποιμενίδου. Η αθλήτρια από τον Κόρινο Πιερίας που ανήκει στον ΑΣ ΑμεΑ Δόξα, εξασφάλισε το «εισιτήριο» για Ρίο από τον Σεπτέμβριο του 2015. Θα είναι η πρώτη της συμμετοχή σε Παραολυμπιακούς Αγώνες.
Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γερμανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο σημείωσε επίδοση 580 βαθμούς που είναι και το πανελλήνιο ρεκόρ στο Ολυμπιακό τόξο (Recurve) γυναικών.


Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωταθλήτρια τοξοβολίας Δωροθέα Ποιμενίδου είχε άναψε τον βωμό στην Πλατεία Ελευθερίας, κατά την υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας τον περασμένο Απρίλιο στην Κατερίνη.



Το βιογραφικό της Δωροθέας Ποιμενίδου:

Επώνυμο ΠΟΙΜΕΝΙΔΟΥ

Όνομα ΔΩΡΟΘΕΑ

Άθλημα ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ

Αγωνίσματα ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΞΟ (RECURVE)

Τύπος αναπηρίας και αγωνιστική κατηγορία ΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Ημερομηνία Γέννησης 8-3-1995

Τόπος γέννησης ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

Οικογενειακή κατάσταση ΑΓΑΜΗ

Κατοικία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Τόπος καταγωγής: ΚΟΡΙΝΟΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Επάγγελμα ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ

Γλώσσες ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ

Διακρίσεις και θέσεις σε Παραολυμπιακούς Αγώνες –

Μεγαλύτερες διακρίσεις 2013-2016 9η θέση παγκόσμιο (Γερμανία 2015), 9η ευρωπαϊκό (Γαλλία, 2016)

Η τοξοβολία, όπως και η πλειοψηφία των αθλημάτων για άτομα με αναπηρία, χρησιμοποιήθηκε αρχικά ως δραστηριότητα αποκατάστασης και ψυχαγωγίας.


Τα τελευταία 60 χρόνια, καθιερώθηκε ως άθλημα, δίνοντας τη δυνατότητα στους αθλητές και στις αθλήτριες να ασκήσουν τη δεξιότητα, την ακρίβεια,, τη δύναμη και την ικανότητα συγκέντρωσής τους. Στην τοξοβολία συμμετέχουν αθλητές και αθλήτριες με κινητική αναπηρία (κάκωση νωτιαίου μυελού, εγκεφαλική παράλυση, ακρωτηριασμό και Les Autres. Οι αθλητές κατατάσσονται σε τρείς κατηγορίες.

Σκοπός τους είναι να ρίξουν με ακρίβεια τα βέλη σε στόχο διαμέτρου 122 εκατοστών, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 70 μέτρων. Το άθλημα μπήκε στο αγωνιστικό πρόγραμμα στην Ρώμη το 1960. Στο αγωνιστικό πρόγραμμα περιλα,βάνονται εννέα κατηγορίες, ανδρών, γυναικών και μικτές, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.


http://www.katerini-news.gr/?p=2615