Πέμπτη 4 Αυγούστου 2016

Προς Νίκο Φίλη: Γυμνασιάρχης ή εθνικοσοσιαλιστής; Του Σ. Κούλογλου


TVXS Σχόλιο 



Στέλιος Κούλογλου

Όπως στη χώρα συζητάμε για τα ασήμαντα και καταπίνουμε τα σοβαρά - παράδειγμα: αντί να συζητάμε για τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους ασχολούμαστε με τον κάθε Αμβρόσιο - έτσι πέρασε και στα ψιλά ένα πρόσφατο σημαντικό γεγονός. Ένας εξαιρετικός συνάδελφος, ο Στρατής Μπαλάσκας, καταδικάστηκε στη Μυτιλήνη για εξύβριση. Το έγκλημα του; Αποκάλεσε τον χρυσαυγίτη… χρυσαυγίτη και τον εθνικοσοσιαλιστή ναζί!Στο δικαστήριο αποδείχθηκε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο περί ου ο λόγος είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής: αναρτήσεις στο δικό του ιστότοπο, links που παραπέμπουν σε σελίδες της νεοναζιστικής οργάνωσης και - αν είναι δυνατόν - σε ακόμη πιο φιλοχιτλερικές οργανώσεις, απ όλα τα κακά έχει ο φασιστικός μπαξές. (Αναλυτικά η υπόθεση στο πολυ διαφωτιστικό άρθρο του Γιώργου Καρβουνιάρη)

Το προβληματικό με τον εν λόγω κύριο είναι ότι είναι γυμνασιάρχης στη Λέσβο! Σε διάφορες αναρτήσεις του, τις οποίες ύστερα κατεβάζει ή αρνείται τη πατρότητα τους, κάνει λόγο για το «Απόλυτο ψεύδος του Πολυτεχνείου», καλεί επωνύμως τους Έλληνες να ψηφίσουν τον Νίκο Μιχαλολιάκο και υμνεί τη μεταξική δικτατορία. Αντιγράφω από το κείμενο με τίτλο «Τι πρέπει να κάνουμε;(προς την τελική επικράτηση του Έθνους και της Φυλής)», στο οποίο, μεταξύ των άλλων τονίζεται ότι «οι Έλληνες εθνικιστές πρέπει και επιβάλλεται να είναι πλήρως ενήμεροι για το αναμφίβολο όπως εξελίσσεται γεγονός της μεγάλης σιωνιστικής επίθεσης ενάντια στο φωτισμένο Ελληνικό Λόγο»

Τι πρέπει να γίνει λοιπόν; «Όσοι έχουν την ευκαιρία –εκπαιδευτικοί και όχι μόνο-θα μπορούσαν μέσα από την παιδεία ,ενάντια στην παιδεία αυτού του κράτους,ανασυστήνοντας το Κρυφό Σχολείο...́ να συνασπιστούν οι Εθνικιστές ανά κλάδο συνάδελφοι και οργανωμένα να διδάσκουν τις εθνικές αλήθειες στα παιδιά-μαθητές.Να διοργανώνουν εορτές επί τη ευκαιρία σημαντικών γεγονότων,επίσης εκδρομές σε σημαντικά μέρη εθνικής μνήμης αλλά και συνεχώς να υπενθυμίζουν επετείους και σημαντικά εθνικά γεγονότα».

Ποιές επετείους άραγε; «Είναι υπερηφάνεια να είμαστε συνεχιστές των μεγάλων Ελλήνων από τον Κολοκοτρώνη έως τον Μεταξά ενάντια στην χλεύη και στην σκοταδιστική άγνοια που έχουν επιβάλει οι αναρχοκομμουνιστές επειδή ακριβώς τρέμουν την εθνική αφύπνιση των Ελλήνων.Θυμάμαι που παρακολούθησα θεατρικό έργο με θέμα την ιστορική αναδρομή των γεγονότων του 20ού αιώνα στο οποίο φυσικά ο Ι.Μεταξάς προβλήθηκε ως ο εμπνευστής ενός κράτους τρομοκρατίας.Όταν διαμαρτυρήθηκα στη συνάδελφο ότι το έργο του Ι.Μεταξά είναι πολυεπίπεδο και κολοσσιαίο..» Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά πατέρα;

Στη δίκη που έγινε στη Μυτιλήνη ο Στρατής Μπαλάσκας αθωώθηκε για την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης, αλλά στο Εφετείο καταδικάστηκε για εξύβριση. Οι επίμαχες φράσεις του κειμένου του ήταν «Γυμνασιάρχης της Χρυσής Αυγής» και «δεδηλωμένος νεοναζί». Ας σημειωθεί ότι ο μηνυτής δηλώνει εθνικοσοσιαλιστής που είναι ακριβώς η μετάφραση του nazi (nazionale sosialisme) στα ελληνικά!

Ο Μπαλάσκας έχει αντιμετωπίσει πολλά επαρχιακά τέρατα και είναι συνηθισμένος στις αναποδιές. Αλλά ο μηνυτής θα συνεχίσει το έργο του, αγαπητοί Νίκο Φίλη, Σία Αναγνωστοπούλου και Θεοδόση Πελεγρίνη; Πιστεύοντας ότι το Πολυτεχνείο είναι ψέμα και ο δικτάτορας Μεταξάς κολοσσός; Διαλαλώντας ίσως αύριο ότι το Ολοκαύτωμα είναι σιωνιστική συνωμοσία ή καλώντας τους μαθητές στις επόμενες εκλογές (έχουμε και ψήφο στα 17 μη ξεχνάμε) να ψηφίσουν το κόμμα του;

Ή εθνικοσοσιαλιστής μπορείς να είσαι ή επικεφαλής ιδρυμάτων που έχουν ως σκοπό την εκπαίδευση των νέων στη δημοκρατία και τις πανανθρώπινες αξίες.

Και γυμνασιάρχης και ναζί, δεν γίνεται.

tvxs