Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Ενημέρωση για το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης στις 3/7/2012

Ενημέρωση για το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης στις 3/7/2012
Μια σειρά ερωτήσεων θέσαμε στον δήμαρχο Κατερίνης αλλά και στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου στην συνεδρίασης της Τρίτης 3/7 ερωτήσεις μερικές από τις οποίες δεν είχαν απαντηθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
1.    Για την μη προκήρυξη της θέσης του συμπαραστάτη του δημότη η οποία προβλέπεται από το άρθρο  77 του νόμου 3852/10 και πρέπει να γίνεται στο πρώτο δίμηνο της θητείας. Ο  συμπαραστάτης του δημότη κατοχυρώνει τα δικαιώματα του δημότη  και η μη ύπαρξη του ευνοεί το πελατειακό και παραταξιακό κράτος στο Δήμο.
2.    Η  μη συγκρότηση του Συμβουλίου ένταξης μεταναστών που προβλέπεται εντός του πρώτου εξαμήνου της θητείας και αποτελεί άμεση προτεραιότητα
ειδικά τώρα που το θέμα είναι πρώτο στην πολιτική ατζέντα.
3.    Η υποχρέωση του ορισμού του ύψους του προϋπολογισμού των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων που έπρεπε να γίνει μέχρι τέλους Ιουνίου ώστε να ξεκινήσει η διαμόρφωσή του από τις δημοτικές κοινότητες σε συνεργασία με τους φορείς και από τις λαϊκές συνελεύσεις στις τοπικές κοινότητες.
4.    Την μη χορήγηση γάλακτος στους εργάτες καθαριότητας υποχρέωση που προβλέπεται από το νόμο.
5.     Η  μη καταγραφή στις αποφάσεις του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου του λόγου αποχώρησης  μας από την συνεδρίαση λόγω εξύβρισης μέλους της αντιπολίτευσης από τον κ. Λεμονόπουλο και σαν ένδειξη διαμαρτυρίας για την μεροληπτική στάση του Προεδρείου.
6.    Το καθεστώς που διέπει τους δημοτικούς συμβούλους όταν κάθονται στις θέσεις των δημοτών και όχι στα έδρανά τους και από εκεί θορυβούν και διακόπτουν τους δημοτικούς συμβούλους στις αγορεύσεις τους
7.    και τέλος την άσχημη εικόνα συνύπαρξης του αγάλματος του Γεωργάκη Ολυμπίου με τα τραπεζοκαθίσματα  και τους θαμώνες του διπλανού καταστήματος στον πεζόδρομο.
Στις απαντήσεις του ο δήμαρχος ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι δεν χρειάζεται ο συμπαραστάτης του δημότη και άλλωστε κοστίζει στο Δήμο, παραβλέποντας την εκ του νόμου υποχρέωση προκήρυξης της θέσης.
Για το Συμβούλιο των μεταναστών αντί να το συγκροτήσει απηύθυνε ερώτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών και δεν έλαβε απάντηση, για το θέμα του προϋπολογισμού δεν απάντησε ενώ για το γάλα έκρινε ότι δεν έχει χρήματα ο Δήμος για να το διαθέτει ενώ προσπάθησε να υπαινιχθεί για σχέσεις του ερωτώντος με την επιχείρηση στην οποία οφείλει ο Δήμος προκαλώντας την άμεση αντίδρασή μου. Τέλος για το άγαλμα απάντησε ότι έχει αποφασιστεί η μεταφορά του στην πλατεία.
Για τα άλλα θέματα που αφορούσαν το Προεδρείο του δημοτικό συμβούλιο ανέβαλαν την απάντησή τους για το επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Όσον αφορά τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης:
Υποβάλαμε υποψηφιότητα  για το Διοικητικό Συμβούλιο του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων ( ΦΟΔΣΑ) όμως εκ μέρους της αντιπολίτευσης εκλέχτηκε ο κ. Κυριακίδης αφού η λαϊκή συσπείρωση ψήφισε λευκό.
Καταψηφίσαμε το θέμα ορισμού εκπροσώπου στο χιονοδρομικό κέντρο αφού το Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει καμία ενημέρωση για την δραστηριότητα του ενώ για τον ίδιο λόγο καταψηφίσαμε και το κονδύλι για το δημοτικό ραδιόφωνο ζητώντας από το δημοτικό συμβούλιο να κουβεντιάσουμε και να ενημερωθούμε επί τις ουσίας για τις δραστηριότητες των δύο φορέων.
Καταψηφίσαμε τις εργασίες για το κυνοκομείο γιατί δεν υπάρχει η προαπαιτούμενη οικοδομική άδεια, ζητώντας παράλληλα να λυθεί το θέμα των πλημυρών του χώρου.
Ψηφίσαμε την πρόσληψη 4 επιστημόνων για τον Συμβουλευτικό σταθμό κακοποιημένων γυναικών όπως είχαμε ψηφίσει και την ίδρυσή του με Κοινοτική Επιχορήγηση κάτι που καταψήφισε και τις δύο φορές η λαϊκή συσπείρωση με βασικό επιχείρημα ότι η βία κατά των γυναικών είναι σύμπτωμα του καπιταλισμού και δεν μπορεί να λυθεί αν δεν αλλάξει το πολιτικό σύστημα!!!
Καταψηφίσαμε την πρόσληψη εργατών με 8μηνες συμβάσεις γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και έπρεπε εκ του νόμου οι εργαζόμενοι  να είναι μόνιμοι.
Ψηφίσαμε την δυνατότητα πρόσληψης εργατών για 5 μεροκάματα τα μήνα για έκτακτες ανάγκες με την διαβεβαίωση ότι θα προσλαμβάνοντα μετά  από γραπτή εισήγηση της αρμόδιας  υπηρεσίας.
Τέλος καταψηφίσαμε την έγκριση συνδιοργάνωσης με το Επιμελητήριο Πιερίας της 4ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Πιερίας γιατί το ποσό των 18.000 ευρώ( από 2.000 πέρυσι)  είναι υπερβολικό την στιγμή που ο δήμος επικαλείται ότι δεν έχει χρήματα ούτε για το γάλα των εργατών καθαριότητας, για την όλη στάση και την αντιπαράθεση Επιμελητηρίου Αντιπεριφέρειας αλλά και γιατί το αποτέλεσμα της έκθεσης είναι αμφιλεγόμενο.
Να σημειώσουμε τέλος ότι αναβλήθηκε το θέμα για οριστική παραλαβή του έργου Χαλικοστρώσεις οδών στην περιοχή Γρέβενη Καλλιθέας ποσού 45.000 ένα Έργο που έγινε το 2009, δεν εγκρίθηκε δύο φορές από τον Δήμο Παραλίας και το πρωτόκολλο οριστικής παραλαβής συντάχθηκε στις 14/5/2012. Η  αναβολή έγινε μετά από παρέμβαση του Προέδρου της Καλλιθέας κ. Κήπου ο οποίος είπε ότι εκεί έπεσαν καταμετρημένα μόνο 43 φορτηγά χαλίκι και δεν μπορεί να κοστίζει 1.000 ευρώ το φορτίο.