Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Αναριωτέστε γιατί τα Πιερικά ΜΜΕ, δημοσιεύουν αυτούσια, ασχολίαστα και άκριτα τα δελτία τύπου των δημαρχαίων μας; Για τους παράδες!!!!!!


Παρασκευή, 8 Ιουλίου 2011

ΠΡΩΗΝ ΔΕΑΛ: 28.800 ΕΥΡΩ για να προωθηθουν ....χαλίκια ή αλλιώς πως εξηγείται η σιωπή των Πιερικών ΜΜΕ.......

    τοαυτονοητο: Ο δημ. σύμβουλος Δίου-Ολύμπου, Μυλώνερος, "αποκάλυψε" κάποιες
     δαπάνες της δημοτικής επιχείρησης που πουλάει χαλίκια.
Λοιπόν:


Έξοδα διαφήμισης και φιλοξενίας 28.800,00Ε (δηλαδή για να αγοράσει ο Μπόμπολας και ο κάθε εργολάβος χαλίκια πρεπει να γίνει προώθηση ; Χαλίκια είναι όχι φρυγανιές..... Ή μήπως έτσι κερδίζονται "συμπάθειες" στα τοπικά ΜΜΕ και και για την επιχείρηση
http://toaftonoito.blogspot.gr/
αλλά και για τους αιρετούς; Για να καταλάβετε πόσο μπορούν να επηρεάσουν αυτά τα ποσά, σκεφθείτε πως πολλά ΜΜΕ δεν μπορούν να απασχολήσουν πάνω από έναν υπάλληλο ή δεν μπορούν να συντηρήσουν ούτε ένα σάιτ......)
Δωρεές 14.700,00Ε (που πως γιατί σε ποιόν με ποια κριτήρια; Άγνωστο.)
Έντυπα & γραφική ύλη 14.400,00Ε
Κινητή τηλεφωνία 7.940,00Ε
Έξοδα ταξιδιών εσωτερικού & εξωτερικού 13.800,00Ε
Υλικά καθαριότητας 3.900,00Ε……….(για όλα αυτά τα "πάγια" έξοδα θα έπρεπε να γίνει μια σύγκριση με τα αντίστοιχα μιας ίδας μεγεθους ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ. Γιατί με δημόσιο χρήμα δαπανώνται 8 χιλιάδες για τηλέφωνα αλλά από τη δική μας όχι......)




ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΑΔΟ


Συνδημότισσες και συνδημότες,
Γνωρίζοντας σήμερα την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση του νέου καλλικρατικού δήμου μας, Δίου-Ολύμπου, τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει, τα οποία είναι πρωτίστως οικονομικής φύσεως, και μετεξελίσσονται σε προβλήματα της καθημερινότητας, λόγω της έλλειψης πόρων για την επίλυση αυτών, απαιτούνται


απ’ όλους μας υπευθυνότητα και σύνεση όσο αφορά την στάση μας.
Και αυτή η υπεύθυνη στάση θα πρέπει να είναι σε όλο το φάσμα που αφορά την πορεία του νέου δήμου μας. Στην διαχείριση τόσο του δήμου, αλλά και στην σωστή και χριστή διαχείριση των δημοτικών επιχειρήσεων, είτε είναι κοινωφελούς χαρακτήρα, είτε είναι εμπορικού ή οποιαδήποτε άλλου σκοπού.
Την περασμένη Δευτέρα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ένα από τα πολλά σοβαρά θέματα που υπήρχαν προς συζήτηση, υπήρξε και το θέμα της έγκρισης της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΑΔΟ Α.Ε.(πρώην ΔΕΑΛ) με την οποία ψηφίσθηκε ο προϋπολογισμός της επιχείρησης για το οικ. έτος 2011.
Με λύπη διαπίστωσα, ότι εντός των κωδικών που συμπεριλαμβανόταν στον προϋπολογισμό, υπήρχαν και κωδικοί όπως :
Κινητή τηλεφωνία 7.940,00Ε
Έξοδα ταξιδιών εσωτερικού & εξωτερικού 13.800,00Ε
Έξοδα διαφήμισης και φιλοξενίας 28.800,00Ε
Δωρεές 14.700,00Ε
Έντυπα & γραφική ύλη 14.400,00Ε
Υλικά καθαριότητας 3.900,00Ε……….
Αξίζει να σημειωθεί, πως ορισμένοι από τους κωδικούς αυτούς σε σχέση με τον περσινό προϋπολογισμό παρουσιάζονται αυξητικοί, και άλλοι ανυποχώρητοι, παρά τη συνεχόμενη δυσμενή συγκυρία που βιώνει η χώρα μας και κατά επέκταση ο δήμος μας.
Αγαπητοί συνάδελφοι δημοτικοί σύμβουλοι, είναι βεβαίως θετικό να ζητάμε την συνδρομή των συνδημοτών μας στους δύσκολους αυτούς καιρούς που διανύουμε, βοηθώντας την λειτουργία του δήμου μας, είτε με εθελοντική εργασία, είτε αποπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους προς τον δήμο άμεσα. Αλλά και εμείς δεν θα πρέπει να προκαλούμε το κοινό αίσθημα ψηφίζοντας ένα τέτοιο προκλητικό προϋπολογισμό επιχείρησης, όπου δείχνει πως θέλουμε να αντιμετωπίζουμε το δημοτικό χρήμα. Αναμφίβολα, ο προϋπολογισμός καταγράφει την πολιτική βούληση της κάθε διοίκησης.
Καλώ τη Διοίκηση ώστε και μετά την ψήφιση του συγκεκριμένου προϋπολογισμού να μην προβεί στην υλοποίηση του.
Έστω και εκ των υστέρων της ψήφισης, η μη υλοποίηση του προϋπολογισμού, θα σηματοδοτεί ότι η σημερινή διοίκηση αντιλαμβάνεται τη δυσχερή οικονομική κατάσταση του δήμου και δεν αιθεροβατεί.

Δημήτρης Ν. Μυλωνέρος
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος
Δίου-ΟλύμπουΑπό το