Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Κινητοποίηση και πορεία εργαζομένων σε αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Κατερίνη





Στην απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξε για την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, με αφορμή την καθιέρωσή της ως εργάσιμη, συμμετείχαν οι υπάλληλοι του Σωματείου Εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης Ν. Πιερίας.

Περίπου 80 εργαζόμενοι και εργαζόμενες συγκεντρώθηκαν στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα έκαναν πορεία προς την πλατεία Ελευθερίας, ενώ κατευθύνθηκαν και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά σε τρία υποκαταστήματα της αλυσίδας των σούπερ μάρκετ, που ήταν ανοιχτά. Στην κινητοποίησή τους ήταν παρών και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης Βαλάσης Κοτρώνης και μέλη της διοίκησης που συμμετείχαν στην πορεία.





Οι εργαζόμενοι, όπως ισχυρίζονται, εκτός από τη διαμαρτυρία για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή, διεκδικούν και μισθούς που τους οφείλονται από την επιχείρηση και ζητούν να τους καταβληθούν τα χρήματα το συντομότερο δυνατόν, καθώς μέχρι στιγμής έχουν λάβει και τον μισθό του Οκτωβρίου. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους προσανατολίζονται στο να προχωρήσουν και σε άλλες κινητοποιήσεις.
http://e-pieria.gr